100 llibres

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha aportat gairebé un centenar de llibres a la biblioteca de l’escola Mare de Déu de Montserrat. Les lectures provenen de dues iniciatives diferents, la primera, un lot de gairebé 90 llibres en català que l’Ajuntament ha comprat amb suport de la Diputació i que es posen a disposició del centre educatiu; la segona, llibres sobre igualtat i diversitat sexual i de gènere, que se sumen als que el consistori ja va fer arribar la centre a primers de l’any passat sobre aquesta mateixa temàtica.

El gran gruix de llibres són lectures per a nens i nenes d’educació infantil i primària en català que parlen de temes tan diversos com les emocions o els animals, o donen noves visions de contes clàssics, entre d’altres. Els títols que s’han adquirit –amb suport financer de la Diputació de Barcelona– es van consensuar abans amb l’escola per assegurar que els llibres s’adeien a les necessitats de l’alumnat i encaixaven amb la proposta pedagògica del centre.
Entre la norantena de llibres hi ha tant títols individuals com exemplars que són part de col·leccions adreçades als lectors i lectores més joves. Aquests llibres formen part de l’inventari municipal i es posen a disposició dels infants de l’escola per a la seva lectura.

L’Ajuntament ha lliurat també al col·legi un segon lot, en aquest cas de títols sobre igualtat i diversitat sexual i de gènere pensats per al públic d’edat escolar i que també s’han consensuat abans amb el centre. És el segon any que l’Ajuntament du a terme aquesta iniciativa pensada per acostar el material de divulgació i sensibilització sobre aquestes matèries als nens i nenes.

L’acte de lliurament s’ha fet aquest el dilluns 8 de març a la biblioteca de l’escola, on la representació de l’Ajuntament ha estat rebuda per l’equip directiu del col·legi (Laura Benito, Lola Escamilla i Alejandro Lletí). La directora, Laura Benito, ha agraït poder disposar de tot aquest nou material, ja que els llibres de lectura són una de les eines clau per al model pedagògic de l’escola. La cap d’estudis, per la seva part, ha explicat també que tot aquests llibres es posaran en un espai especial de la biblioteca del centre. Per part de l’Ajuntament han fet el lliurament l’alcalde, Adrià Camino, les regidores d’Igualtat i de Cultura, Vicky Castellanos Núñez i Tere Mínguez, respectivament, i el regidor d’Educació, Joan Carles Almirall

Tags: