Primeres vacunes a Abrera

El passat dimarts 29 de desembre a la tarda s’han posat les primeres vacunes contra la Covid-19 a la Residència Canigó d’Abrera, les primeres que s’administren al nostre municipi. Segons ha informat des de la direcció del centre, professionals sanitaris han vacunat els i les residents i una part dels treballadors i treballadores. La vacuna pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.
La vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

Residència verda

Actualment, a la residència Canigó d’Abrera, amb 73 persones residentsno hi ha cap cas positiu de Covid-19. Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya l’ha denominat residència “verda” lliure del Coronavirus. Des de l’inici de la pandèmia el mes de març passat, 38 avis i àvies residents han donat positiu del virus i s’han recuperat de la malaltia. Malauradament, 14 han perdut la vida. La setmana vinent es vacunarà a la resta del personal de la residència i al mes de gener es faran proves PCR a totes i tots els residents. Als treballadors i treballadores del centre se’ls fan proves PCR i test d’antígens cada setmana.

Priorització dels col·lectius de risc 

Segons informa el Departament de Salut, a Catalunya, la primera tongada de vacunes està formada per 200.000 unitats. Per a la primera etapa de vacunació, on la disponibilitat de dosis és encara limitada, s’ha establert la priorització dels col·lectius de risc, com els i les residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat.

Tags: