A Can Sunyer i per whatsapp

Els Serveis Socials municipals de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes posen en marxa aquest mes d’abril dos nous canals d’atenció ciutadana amb l’objectiu d’aproximar-se als veïns i veïnes que ho necessitin. D’una banda, a partir del 14 d’abril, s’oferirà un cop per setmana atenció presencial al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina. De l’altra, s’ha posat en marxa un servei de WhatsApp Business per atendre peticions d’hora i consultes genèriques sobre el servei en horari habitual d’atenció al públic a través del 696 974 565.

L’oficina de Serveis Socials al barri de Can Sunyer i Valldaina atendrà, com fa a l’Ajuntament, consultes i tràmits relacionats amb els serveis que es presten des d’aquesta àrea municipal (llei de dependència, assessorament laboral, consulta jove, ajudes i subvencions, suport a víctimes de violències masclistes, etc.). Es recomana demanar prèviament cita per assegurar hora de visita i prou estona per atendre bé cada cas i també d’acord amb les normes de prevenció de la COVID-19. L’horari serà dimecres de 12 a 15h.

D’altra banda, aquesta mateixa setmana Serveis Socials obre un nou canal per WhatsApp per demanar cita prèvia i fer consultes breus sobre el servei –consultes de tipus genèric sobre terminis i tràmits, no gestions de casos personals ni d’urgències. Les persones que necessitin demanar hora a Serveis Socials o bé saber quina documentació cal per fer determinat tràmit, poden enviar un missatge al 696 974 565 i serà respost en horari d’atenció al públic de dilluns a divendres de 8 a 15h i dilluns també de 16 a 19h. D’aquesta manera, els Serveis Socials aprofiten les eines tecnològiques per apropar-se a la ciutadania.

La regidora de Benestar Social, Vicky Castellanos Núñez, explica que “tots aquests nous canals d’atenció s’obren amb la voluntat de ser el més a prop possible de la ciutadania, d’una forma fàcil, i més encara tenint en compte que Serveis Socials és l’àrea que atén les persones més vulnerables de Castellví de Rosanes. Per això volem facilitar-los al màxim el poder rebre el suport que necessiten sense haver-se de desplaçar lluny de casa”.

Una experiència que se suma a les prèvies en d’altres àrees

L’oficina de Serveis Socials als barris de Can Sunyer i Valldaina se suma a la que ja s’habilita setmanalment per a tràmits administratius els dimarts a la tarda de 18 a 21h. D’aquesta manera, a partir de la setmana entrant el Centre Cívic disposarà de personal de l’Ajuntament per a tràmits dos dies a la setmana: dimarts tarda per a gestions genèriques i dimecres migdia per a Serveis Socials.

Pel que fa al servei de WhatsApp, el de Serveis Socials ara estrenat s’afegeix al de notícies al mòbil que ja fa uns anys que funciona.

Tags: