A l’òpera!

La Biblioteca de Martorell recomana als seus usuaris inscriure’s a les plataformes ‘Fanàtics de l’òpera’ i ‘Fanàtics del teatre’, que el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat posa en marxa aquesta setmana. Aquestes comunitats virtuals temàtiques pretenen facilitar la trobada de persones que volen compartir l’afició per la lírica i el teatre, o simplement aquelles que volen fer descobertes i conèixer àmbits nous.

Cada any, la Biblioteca de Martorell participa en els projectes, impulsats per la Generalitat de Catalunya, ‘LiceuBib’ i ‘Llegir el teatre’, a través dels quals l’equipament organitza una sortida anual al Gran Teatre del Liceu i tres al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), després de treballar amb els assistents el text d’una òpera o d’una representació teatral clàssica. La pandèmia, però, ha fet reformular ambdós programes i adaptar-los telemàticament a través de les comunitats ‘Fanàtics de l’òpera’ i ‘Fanàtics del teatre’.

Cada comunitat està conduïda per un especialista en el tema, que anirà aportant continguts, proposant lectures, visionats i audicions per animar el diàleg entre els participants. Fanàtics del teatre estarà conduïda per l’escriptora i professora d’escriptura, Raquel Picolo, i Fanàtics per l’òpera per la musicòloga Maria José Anglés.

“Creiem que és una bona oportunitat per apropar-nos al món de la música i de la literatura. Sabem que no és el mateix que anar-hi presencialment, però malauradament ens hem de conformar amb aquestes alternatives. Us animem a apuntar-vos a les comunitats virtuals per ampliar els vostres coneixements”, comenta la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera.

Tags: