Actes telemàtics

A Sant Esteve de Sesrovires, la majoria dels actes amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones seran aquest any telemàtics, a causa de les restriccions provocades per la COVID-19.  Les activitats estan organitzades per la regidoria de Gènere i Igualtat  i diverses entitats sota el lema No estàs sola. Amb la pandèmia, ha augmentat el nombre de casos de violència masclista.

Actualitat de la violència masclista
Una de les conseqüències generades per la pandèmia ha estat l’increment del nombre d’agressions cap a les dones.  Fins al mes de novembre , aquest any a Sant Esteve s’han produït 13 casos de violència masclista, 2 ordres d’allunyament, 4 denúncies per violència masclista i  7 derivacions a diferents serveis d’ajuda a les víctimes.  Aquest augment de la violència masclista s’ha donat no tan sols a Sant Esteve sinó en el conjunt de la societat. Entre els motius es troba el de què durant el confinament han hagut de conviure sota el mateix sostre agressor i víctima.

Actes per l’eliminació de la violència envers les dones
El 25 de novembre és del Dia Internacional per l’Eliminació de la violència envers les Dones. Aquest dia es guardarà un minut de silenci, a les 12h, davant la porta de l’Ajuntament. Els dos següents actes són ja telemàtics. El primer és la lectura d’un manifest unitari a càrrec del personal de l’Ajuntament  i el segon, la performance La Puerta Violeta de Som Cabaret.  Totes dues s’emetran pel canal de Youtube de RTV10 i les xarxes socials.

El 26 de novembre les persones dinamitzadores del PIDCES es desplaçaran fins a  l’Institut Montserrat Colomer per conscienciar l’alumnat sobre aquesta xacra social.

El 27 de novembre, els infants i el jovent de l’Espai Obert també treballaran el tema de la violència masclista amb l’activitat Liberté de forma telemàtica. El mateix dia es podrà veure pel Youtube de RTV10 i les xarxes socials la performance No estàs sola de Som Bollywood.

Finalment, el 30 de novembre, l’actriu i activista Pamelo Palenciano protagonitzarà la ponència teatral Deshilando las violencias machistas, que es podrà veure al canal de Youtube del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Entitats col·laborades
El programa d’actes confeccionat per la Regidoria de Gènere i Igualtat s’ha realitzat amb la col·laboració de les entitats Som Cabaret i Som Bollywood, l’Espai Obert, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Sala Jove.