Adjudicat!

L’Ajuntament d’Esparreguera ha adjudicat el contracte del servei de recollida i assistència d’animals domèstics abandonats o perduts al centre caní SirCan i el servei de control de colònies de gats de carrer a APAN, l’Associació Protectora d’Animals de l’Anoia. Les dues empreses ja prestaven aquest servei al municipi després que la licitació quedes deserta el desembre del 2019: SirCan amb un contracte de transició fins a fer efectiva l’adjudicació definitiva del servei i APAN amb contracte que va finalitzar a l’abril d’aquest any. Aquestes són les dues úniques empreses que s’han presentat a la licitació i començaran a prestar els seus serveis en els propers dies. Els dos contracte són anuals i finalitzaran al desembre de 2021.

La Junta de Govern local va adjudicar ahir aquests dos contractes, després de gairebé un any des que la primera licitació va quedar deserta al desembre de 2019. El regidor de Salut Pública de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha explicat que “es van fer les modificacions pertinents als plecs de la licitació per a evitar que tornes a quedar sense candidatures, però la suspensió dels tràmits i terminis durant l’Estat d’Alarma i la dificultat de gestionar els expedients vinculats al servei de Salut Pública han provocat que es demores més del previst”. Ara el servei de gestió, control i tractament de les colònies de gats de carrer al municipi d’Esparreguera ha estat adjudicat a la protectora APAN per un valor de 17.000 euros. Emmanuel Ortí ha apuntat que “aquest control i tractament fa que els gats estiguin en bon estat de salut i s’evita que proliferin descontroladament” i ha afegit que “la previsió és fer al voltant d’un centenar d’esterilitzacions en un període d’un any”.

D’altra banda, el servei de recollida, acollida i assistència d’animals domèstics i de companyia abandonats, perduts, ferits, decomissats o ensalvatgits que es troben a la via pública ha estat adjudicat a Sircan per valor de 32.500 euros. L’Ajuntament ja treballava amb aquesta empresa, que prestava el servei a través de contractes menors des de finals de 2018. Sircan s’encarrega de la custodia els animals que es troben abandonats, és a dir, sense identificació de l’origen o de la persona propietària, o perduts, quan porten identificació però no van acompanyats. Els animals romanen a les seves instal·lacions durant 20 dies a disposició de qui demostri ser el seu propietari, si transcorregut aquest termini ningú el reclama passa a la zona d’adopció.