Agenda Juliol

Del 6 de juliol fins al 13 de setembre

Llegir té premi. Aquest any es pot fer el concurs dels Superlectors de la Biblioteca, però des de la Biblioteca proposen aquest concurs de lectura, en què es farà el seguiment del participant que tria la lectura entre més de 600 propostes en català, castellà i anglès. Alguns dels títols seleccionats es troben a la mateixa plataforma o a l’EBiblioCat. El participant respon una sèrie de preguntes sobre el que han llegit. Amb els encerts, aconsegueix punts que li permet pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles digitals i pujar en els rànquings per optar a més premis. Per a canalla de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys Organització: Servei de Biblioteques Públiques i Legiland. Col·laboració: Biblioteca.

Dimarts 7

#UnEstiuDesbordant. Joan Perucho (Barcelona, 1920-2003) és un dels escriptors més destacats de la literatura catalana del segle XX. Amb motiu dels 100 anys del seu naixement, la Biblioteca us convida a llegir els llibres que allí disposen. Per què? Perquè va formar part del jurat del Premi Vila de Martorell, i perquè la seva literatura ens aporta una imaginació desbordant (vampirs, plantes màgiques, aigües encantades, monstres…) i un esperit curiós per tot allò que el rodejava (gastronomía, erotisme, art…). A les 11 hores, a les xarxes de l’Ajuntament i la Biblioteca.

Tot l’estiu

#Guanyem un Estiu Lector. Des de la Biblioteca, “us proposem un projecte que pretén potenciar l’hàbit lector dels infants a través de la família.  La vostra implicació és essencial perquè els vostres fills i filles visquin la lectura com una experiència divertida i engrescadora. Malgrat això, sabem que potenciar i treballar el gust lector des de casa no és una tasca fàcil! Per això us volem donar eines i recursos per aconseguir aquest repte d’una manera més tranquil·la i fàcil a través del kit que us facilitarem des de la Biblioteca”. Per a la canalla de 4t, 5è i 6è de primària. Inscripcions a la Biblioteca (bmartorell@diba.cat o al telèfon 93 775 6060). Organització: Fundació Jaume Bofill. Col·laboració: Biblioteca.

Dijous 9

“Excursions amb nens des d’una àrea de pícnic”, de Barbara Vastenavond i Rafael Servent. Els autors han editat una col·lecció de guies que recullen itineraris per fer a peu i en BTT, assequibles per a totes les condicions físiques i edats, especialment indicades per a fer en família. En trobareu pel Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, la Catalunya Central, l’Alt Ter, l’Alt Pirineu i Aran i també per l’Alt Penedès i l’Anoia. Adreçat a les famílies. A les 18 hores, a les xarxes de l’Ajuntament i la Biblioteca.

Dimecres 15

Els autors locals recomanen: “Bib&autorslocals”. L’estiu és un bon moment per descobrir els autors locals que tenim a Martorell que escriuen en diverses disciplines: assaig, contes, poesia, novel·la o microrelats. Des de la Biblioteca us proposen que els llegiu i també els hi feu els vostres comentaris. Els llibres, els podreu demanar en préstec a la Biblioteca. A les 11 hores, a les xarxes de l’Ajuntament i la Biblioteca.

Dijous 23

Amb motiu de la pandèmia, la festa literària i de les roses de Sant Jordi s’ha traslladat del 23 d’abril al 23 de juliol, durant tot el dia. Podeu anar a les llibreries de Martorell i que us deixeu seduir pels llibres que més us agradin: Alfambra: c/Dr. Lluís Gaya, 4, tel: 93 776 9145; Alfil.be: c/Josep Pla, 16, tel: 93 776 6369; Bernadàs: Av. Germans Martí, 11, tel: 93 775 1591, i Miró: c/Santacana, 12, tel: 93 774 2191.

Totes les activitats proposades en aquesta secció són enviades per les entitats i associacions organitzadores. La redacció de la Guia On anem no es fa responsable d’alteracions dels programes o de canvis d’última hora.

 

Tags: