Ajuda directa a bars i restaurants

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha aprovat una línia de subvencions directes i excepcionals adreçades a bars i restaurants pel pal·liar els efectes del tancament decretat el passat 15 d’octubre, i que els impedeix exercir qualsevol activitat que no sigui fer menjar per emportar o lliurament a domicili. L’ajuda, de 1.000 euros, es podrà fer servir per cobrir despeses del negoci durant el quart trimestre del 2020. Tots els grups municipals del ple van donar suport a la iniciativa durant la sessió ordinària de novembre celebrada el passat dilluns 2 de novembre de forma telemàtica.

Per poder accedir a aquest ajut cal ser un bar o restaurant ubicat a Castellví de Rosanes, estar donat d’alta i degudament regularitzat en el moment de la sol·licitud i no tenir cap deute amb l’Ajuntament. La petició es pot fer a través de la instancia genèrica disponible al web de l’Ajuntament (tràmit telemàtic). La sol·licitud estarà oberta fins al 15 de desembre d’enguany. L’import concedit s’haurà de justificar posteriorment –fins al 31 de març del 2021 com a molt tard- amb factures o altres documents acreditatius de les despeses del quart trimestre del 2020 que hagi hagut de suportar l’establiment.

L’alcalde, Adrià Camino, va explicar al ple que l’aprovació d’aquesta nova línia de subvencions és dins de les “mesures que hem pres per intentar pal·liar d’alguna manera els efectes negatius que ha tingut la pandèmia a l’economia en aquest cas de Castellví, però del país en general” i que les subvencions que es sol·licitin dins d’aquesta línia es pagaran amb la partida de promoció econòmica del pressupost municipal.

Altres línies de suport municipal a la reactivació econòmica
Fins a finals de novembre, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes també té obertes les sol·licitud de dues altres línies d’ajudes per a empreses, comerços i persones treballadores autònomes.

La primera, adreçada al manteniment i represa d’activitats comercials afectades per la COVID-19, està orientada a negocis que es van veure obligats a tancar o reduir la seva activitat durant l’estat d’alarma de la passada primavera. Les ajudes màximes poden arribar a 500 euros per negoci. Tant les bases de la convocatòria com el formulari per demanar la subvenció es poden trobar al web municipal.

La segona línia de subvencions que es pot demanar és la que l’Ajuntament de Castellví de Rosanes convoca per a la creació de llocs de treball i té per objecte fomentar la contractació de nous treballadors/ores en empreses o entitats del municipi. Les ajudes, en aquest cas, poden oscil·lar entre 500 i 3.000 euros i tota la documentació necessària per presentar-les és també al web municipal.

 

Tags: