Aprenents

L’Escola d’Aprenents de SEAT escalfa motors per al curs 2021-22. El centre d’FP Dual manté obert fins al 31 de maig el període d’inscripcions per al nou curs, en el qual 74 joves talents podran iniciar els seus estudis en un dels seus quatre cicles superiors. Aquesta formació busca capacitar els estudiants per a la seva incorporació al món laboral i convertir-los en motor de transformació del sector automobilístic. Tots els alumnes que acaben aquests estudis s’incorporen a treballar a SEAT amb un contracte indefinit, el que ha convertit a l’Escola en bressol de l’ocupabilitat per a joves i una sòlida pedrera de la companyia.

El centre imparteix estudis de cicle superior sota el model alemany de Formació Dual, un sistema que redueix la distància entre el que s’ensenya a les aules i la realitat pràctica que necessiten les empreses. Aquesta formació s’ha anat adaptant any rere any per incorporar el desenvolupament de capacitats vinculades a la digitalització i les noves tecnologies.

Els estudiants realitzen gairebé 5.000 hores d’aprenentatge, el doble de la mitjana dels altres cicles formatius a l’Estat, entre teoria i pràctica. L’aprenentatge pràctic el duen a terme des del primer dia, amb remuneració econòmica, tant en els tallers ubicats a les aules com en els tres centres productius de SEAT a Martorell, Barcelona i el Prat.