Barri del Taió

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes té en procés dues grans actuacions de millora del barri del Taió que aquesta setmana han fet un pas més amb l’aprovació definitiva dels respectius projectes. Per una banda, l’obra d’asfaltat de bona part del barri que permetrà renovar el ferm de la majoria de carrers del Taió; de l’alta, la reurbanització del carrer del Castell de Sant Jaume, una actuació integral de millora d’aquest vial, que està situat a la part de dalt de tot del Taió. Ara que els projecte de les dues obres són definitius, ja se’n pot iniciar el procés de contractació per poder posar en marxa els treballs durant el darrer trimestre de l’any.
L’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, fa palesa la importància d’aquests projectes i afirma que “les dues actuacions del barri del Taió són fruit del treball que s’ha realitzat en el mandat actual i en l’anterior, en una primera instància de la gestió eixugant el deute de l’Ajuntament, i amb la ferma voluntat d’aquest equip de govern de millorar les infraestructures viàries i l’entorn públic del municipi. Tot i les dificultats que hem tingut aquests dos últims anys, em complau poder encetar aquest pla de millora que s’iniciarà amb les actuacions del Taió, però que seguirà en altres barris de Castellví de Rosanes”.

Una actuació de més de 440.ooo en asfaltatge
L’actuació d’asfaltatge té una despesa inicial prevista de més de 440.000 euros. Els carrers on es preveu renovar l’asfalt són l’avinguda Taió (parcial, des de la primera entrada venint del nucli antic fins a A. Clavé, i d’A. Clavé cap a la sortida en direcció Martorell; també d’A. Clavé a Mossèn Damià i de Mn. Damià a A. Clavé –inclòs el C/Pedra Dreta), i els carrers del Taió, Maria Sunyol, Anselm Clavé, Mossèn Damià, Mina, Sant Miquel i el passatge de
Valldaina. En paral·lel, es faran elements reductors de velocitat fixos per pacificar el trànsit arreu dels carrers asfaltats. A banda, allà on el paviment estigui més malmès, també es farà la plataforma de formigó de sota l’asfalt.
Pel que fa als carrers del Castell de Sant Jaume i de les Soleies, l’asfalt d’aquests dos es renovarà en el marc del projecte de reurbanització del carrer del Castell de Sant Jaume.
Els trams que ara no es preveu asfaltar, és voluntat de l’equip de govern finalitzar el mandat havent acabat, com a mínim, el projecte per poder-los asfaltar. El carrer del Pla de Matamoros no s’ha inclòs en les zones a asfaltar aquesta tardor perquè no es descarta haver-hi d’obrir rasa per renovar la xarxa d’aigua, de manera que no s’ha estimat adient asfaltar-lo perquè hi havia risc d’haver-lo d’obrir just acabat d’asfaltar.

Una intervenció integral al carrer del Castell de Sant Jaume
L’actuació prevista en aquest carrer també supera de llarg els 400.000 euros, i permetrà arranjar de forma integral el clavegueram, la xarxa d’aigua potable i l’asfalt i també millorar les voreres. Aquesta actuació és una de les prioritats de mandat de l’equip de govern, ja que l’estat de deteriorament del vial fa necessària una actuació integral per reurbanitzar tot aquest carrer del barri del Taió. Per encara l’obra del carrer del Castell de Sant Jaume, l’Ajuntament
preveu comptar amb finançament via subvencions de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Generalitat de Catalunya.

Tags: