BIBLIOTECA MARTORELL NOVEMBRE


Biblioteca de Martorell
📍 Av. Momunitats Comarcals, 13

 

📅 Dimarts 19 de novembre

⏰ 18h HORA DEL CONTE: “EN BUM I EL LLIBRE MÀGIC DE LES FADES”, AMB LA COMPANYIA HOMENOTS.
En Bum escolta la història de la Biblioteca Màgica de les Fades i del Llibre Màgic que va salvar una fada. Encuriosit i amb ganes de saber si la història és certa anirà a buscar-lo amb els seus amics. Viuran aventures i passaran perills, se’n sortiran? Per la canalla de 4 a 8 anys.

De 19 a 20.30h  REUNIÓ DEL CLUB DE LECTURA EN ANGLÈS, a l’aula nº 2 de la biblioteca.

 

📅 Dijous 21 de novembre

⏰ 19h PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: “HO TORNAREM A FER”, DE JORDI CUIXART. Òmnium Cultural de Martorell presenta el llibre en què el president d’Òmnium exposa com es pateix quan t’han pres la llibertat fruit d’una injustícia i decideix transformar la tristesa i la grisor d’una cel·la en el millor altaveu de la lluita compartida per l’autodeterminació i els drets humans.

⏰ 21.30h REUNIÓ DEL CLUB DE LECTURA en horari nocturn.

 

📅 Divendres 22 i 29 de novembre

⏰ De 17 a 19h TALLER D’ESCRIPTURA PER A JOVES: “ENTRE LLIBRES. LLEGIR I ESCRIURE PER VIURE LES HISTORIES”. Taller d’experimentació creativa i d’aprenentatge amb les eines i les tècniques pròpies de l’ofici d’escriure. La llengua com a eina i la literatura com a mitjà de comunicació. Professora: Mar Tomàs. Per a joves entre 12 i 15 anys. Cal inscripció prèvia a la biblioteca.

📅 Dilluns 25 de novembre

⏰ 18h REUNIÓ DEL CLUB DE LECTURA en horari de tarda, a l’aula nº 2 de la biblioteca.

 

📅 Dimecres 27 de novembre

⏰ 19h PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: “PRÒLEG DE LA MATEMÀTICA DE LA HISTÒRIA D’ALEXANDRE DEULOFEU”, DE FRANCESC PUJOLS I MORGADES. Estudi i edició d’Alba Padrós i Max Pérez Muñoz.  La Fundació Francesc Pujols de Martorell ens presenta aquest llibre com a homenatge a l’amistat entre Francesc Pujols i Alexandre Deulofeu. Es tracta d’un filòsof i un historiador: l’un, el fundador de la ‘pantologia’; i l’altre, el descobridor de la ‘matemàtica de la història’.

 

📅 Del 4 al 30 de novembre

EXPOSICIÓ: “PEDROLO, MÉS ENLLÀ DELS LÍMITS”. L’exposició presenta l’ampli univers pedrolià, tant en la seva dimensió biogràfica com literària. S’explicita la relació de l’autor segarrenc amb el concepte de límit i, per extensió, amb el de llibertat. Pedrolo escriu en un afany enorme de capturar l’inefable, d’esdevenir un “fenomenòleg”, per tal de bastir el seu complex corpus literari.