Campanya

Medi Ambient engega una campanya per evitar que els orins dels gossos embrutin l’espai urbà

La tinença d’un gos és un acte de responsabilitat envers l’animal i, també, envers l’espai públic. En aquest context, la regidoria de Medi Ambient ha engegat aquesta setmana una campanya per evitar que els orins dels animals embrutin l’espai urbà i facilitar als seus amos i mestresses la neteja de les miccions en el moment del passeig. De la mà de l’agent cívic, s’estan repartint ampolles plegables per facilitar aquest gest a les persones que tenen
gossos censats al municipi.

La majoria de persones de Castellví de Rosanes que tenen un gos actuen amb civisme i des de la regidoria de Medi Ambient, Amalia Sánchez assenyala que “d’entrada, és important que els agraïm aquest comportament cívic i solidari”. “En aquest context de civisme, és sempre interessant poder facilitar al màxim la tasca de dissoldre els orins dels gossos quan surten als carrers i camins i, per això, des de l’àrea de Medi Ambient s’ha volgut lliurar
aquesta ampolla per dur aigua durant els passejos”, afegeix la regidora.

L’agent cívic anirà lliurant porta a porta les ampolles a partir d’aquesta setmana als propietaris i propietàries de gossos. El recipient compta també amb un mosquetó per poder-lo penjar del cinturó o la motxilla. L’ampolla es pot omplir d’aigua només o, si es vol, amb aigua i unes gotes de vinagre.

En el moment del passeig del gos, és important recordar que s’ha d’evitar que les miccions dels animals es facin en les façanes de les cases i en el mobiliari urbà, ja que els orins tenen una acció corrosiva sobretot en el metall. Un cop l’animal hagi orinat, la dissolució de la micció amb aigua minimitza els efectes que aquesta pugui tenir, ja que en rebaixa la concentració.

Pel que fa als excrements dels animals, aquests s’han de recollir sempre amb una bossa –tant si es fan en carrers com en camins, marges i zones verdes boscoses- i llençar la bossa a la paperera o al contenidor gris. En cap cas es poden deixar les bosses abandonades als marges dels camins ni excrements sense recollir en espais verds.

Tags: