Can Comelles, sense Covid-19

Totes les persones usuàries i el personal laboral de l’edifici antic de la residència Can Comelles han donat negatiu en les últimes proves PCR que se’ls han realitzat. A partir d’avui es procedirà al desconfinament de l’edifici, que estava aïllat des del passat 27 de setembre, però s’hi aplicaran noves mesures per tal de millorar la traçabilitat en cas de contagi. Així s’establirà una sectorització de l’equipament i es crearan nuclis de convivència amb l’objectiu de fer grups bombolla de residents i professionals, tal com es fa als centres educatius, per a evitar així haver de confinar totes les persones usuàries en el cas que torni a haver-hi un altre cas positiu de Covid-19. Les visites de familiars segueixen de moment restringides a l’espera que el Departament de Salut confirmi si Can Comelles torna a estar en fase verda.

L’Ajuntament i la direcció de la Residència Municipal Can Comelles han enviat ahir una carta a les famílies per a informar-les que totes les proves PCR que s’han realitzat, tant als avis i àvies com als treballadors, han donat negatiu i que, per tant, actualment no hi ha cap cas de Covid-19 al centre. Els resultats d’aquestes proves permetran que avui es pugui desconfinar a tots els residents de la residència vella, que portaven aïllats tres setmanes després que es detectessin tres casos de coronavirus al centre. Durant aquestes setmanes s’ha treballat per a establir noves mesures per a augmentar la prevenció i evitar contagis a les persones més vulnerables. Així s’ha fet un pla de sectorització dels espais de l’edifici i també s’ha creat una nova organització mitjançant nuclis socials estables o unitats de convivència, formades per un nombre reduït de persones residents que faran de manera conjunta els àpats i activitats i sempre seran ateses pels mateixos professionals.

La Residència Municipal Can Comelles va confirmar el primer cas positiu de Covid-19, en una persona treballadora del centre, el passat 27 de setembre i, com a conseqüència, es van restringir temporalment les visites. Els primers resultats de les proves PCR que es van realitzar a tots els avis i àvies i al personal laboral de l’equipament van confirmar un segon positiu entre els treballadors i també un positiu entre els residents, tots ells de la residència vella. En els tres casos, les persones es trobaven bé de salut i només presentaven simptomatologia lleu, motiu pel qual no va ser necessari el seu ingrés en cap centre hospitalari, però si el seu aïllament preventiu durant catorze dies. A més, per a evitar la propagació del virus de la Covid-19 es va aplicar la quarantena a totes les persones residents a l’edifici antic del centre de gent gran. Durant tot aquest temps, el personal de la residència ha atès a les famílies per via telefònica de dilluns a divendres de 10 del matí a 1 del migdia i de 3 a 5 d ela tarda.