Can Comelles: visites restringides

El passat diumenge 27 s’ha confirmat el primer cas positiu de Covid-19 a la Residència Municipal Can Comelles, concretament entre el seu personal laboral, i, com a conseqüència, s’ha determinat restringir temporalment les visites. La persona infectada presenta símptomes lleus i es troba fora de perill. Mentre es du a terme l’estudi de contactes, de manera preventiva demà es faran proves diagnòstiques PCR a totes les persones usuàries de la residència i al personal laboral del centre per constatar que no hi ha hagut més contagis. En aquests moments cap dels avis i àvies residents presenta símptomes compatibles amb el SARS-CoV-2. Tan bon punt s’ha confirmat aquest primer cas al centre geriàtric municipal, Sumar, l’empresa amb l’encomana de gestió a la residència, i l’Ajuntament d’Esparreguera s’han posat en contacte amb les famílies de les persones residents per informar-les i compartir amb elles les actuacions previstes al respecte.

Una de les persones que treballa a la residència va presentar símptomes compatibles amb la Covid-19 el passat dijous i ja no hi va anar a treballar per sotmetre’s a les proves PCR i mantenir-se en quarantena. Aquest matí, els resultats d’aquestes proves s’han confirmat com a positius i s’han activat els diferents mecanismes de rastreig i prevenció previstos en els protocols per evitar la propagació de la pandèmia. D’una banda, la persona infectada haurà de mantenir-se aïllada al seu domicili sota vigilància dels símptomes i l’evolució de la malaltia, que a hores d’ara no presenta complicacions. I, d’altra banda, el Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya ja ha iniciat l’estudi de contactes que ha de permetre determinar a quines altres persones cal fer les proves diagnòstiques per controlar la propagació del virus. En el cas de la residència, aquestes proves es faran a totes les persones usuàries i resta de professionals de manera preventiva.

Les proves a les persones residents i resta de professionals de Can Comelles es duran a terme demà per part del personal del Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Esparreguera i serà en funció dels resultats que es prendran les següents mesures de rastreig i contenció del virus, si és necessari. La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament d’Esparreguera, Maria Vallejo, ha informat que “en aquests moments no consta cap cas amb simptomatologia de SARS-CoV-2 entre els avis i àvies residents a Can Comelles, tot i que tractant-se d’un col·lectiu de risc cal mantenir les mesures higièniques i de prevenció més actives que mai”. Una de les primeres mesures ha estat restringir les visites de familiars, que s’havien reobert el passat 8 de setembre, al mateix temps que Sumar, l’empresa amb l’encomana de gestió a la residència, i l’Ajuntament d’Esparreguera han informat de la situacció a les famílies de les persones residents i s’han posat a la seva disposició per a qualsevol dubte al respecte.

Situació de l’epidèmia a Esparreguera

Segons dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut de la Generalitat, a Esparreguera s’han confirmat 6 nous casos de Covid-19 durant la darrera setmana i persisteix un risc de rebrot mitjà-alt amb una velocitat de propagació del virus elevada. L’evolució diària dels casos de coronavirus a Esparreguera registrats a través de proves PCR es pot fer des del portal Dades Covid del Departament Salut.