Castanyada a Castellví

S’acosta la castanyada i a Castellví de Rosanes hi haurà contes i cançons a la vora del foc per celebrar aquesta tradició. Diumenge 31 d’octubre al vespre, a la plaça del poble, es podrà gaudir d’aquesta activitat adreçada als infants i, alhora, de castanyes acabades de coure al foc, com mana la tradició. Les persones que vulguin participar a l’activitat es recomana que s’apuntin abans a l’Ajuntament.
L’espectacle que pujarà a l’escenari a partir de les 20.15h es titula “Explica’m una tardor” i inclourà tant contes relacionats amb castanyeres, follets i bruixes com diferents cançons interpretades en directe i acompanyades d’una guitarra. Atès que les nits d’octubre són ja força fredes, es recomana portar una manta per resguardar els infants.
Durant la vetllada, hi haurà també cuita de castanyes –les proporcionarà l’Ajuntament. Les persones que ho desitgin podran portar una paella foradada per coure les castanyes.

Activitats als barris
L’associació de veïns de Can Sunyer i Valldaina ha organitzat també un seguit d’activitats per al dia 31 a, matí i migdia sota el nom de Castahalloween. Des de les 10.30h del matí, i amb inici al Centre Cívic del barri, es preveu una rua de disfresses, la visita d’una castanyera i un espectacle de màgia. Se’n pot trobar més informació als comptes de l’entitat veïnal a les xarxes o bé al correu avcansunyervalldaina@gmail.com.

‘Truc o tracte’
Pels volts de Tots sants hi ha cada cop més estesa la tradició anglosaxona del ‘truc o tracte’ per part d’infants i joves. Si alguna família fa aquesta activitat, es recorda que cal ser estrictes amb el compliment de les mesures de prevenció de la COVID-19. Es recomana també evitar visitar domicilis de persones vulnerables o col·lectius de risc.