Castellví s’adhereix al Pla de diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes s’ha adherit aquesta tardor al Pla de diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat. Des de fa aproximadament un any, diferents representants de l’Ajuntament en l’àmbit polític i tècnic, i també veïns i veïnes de Castellví a títol particular, han pres part en les diferents fases de treball que han conduït a la redacció d’aquest document. El pla de diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat defineix les línies estratègiques de treball en aquest àmbit per als  pròxims anys que hauran de seguir tant la comarca com els diferents municipis adherits.

Des de la regidoria d’Igualtat i de diversitat sexual i de gènere de Castellví, la titular de l’àrea, Vicky Castellanos Núñez, explica que “per aquest equip de govern sempre ha estat una prioritat” l’avanç en matèria de diversitat sexual i de gènere a Castellví de Rosanes. La regidora va explicar al ple els antecedents del pla comarcal, que parteix de l’acord signat el 2018 entre el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Generalitat per al desenvolupament del SAI comarcal, que és el centre de referència per aquestes qüestions on es poden adreçar els veïns i veïnes de Castellví de Rosanes.

Aquell mateix 2018, va assenyalar Castellanos Núñez, es va constituir la taula LGTBI comarcal i una de les primeres propostes va ser l’elaboració d’aquest pla de diversitat sexual i de gènere. El treball per a la redacció del pla ha inclòs una fase de diagnosi per conèixer la situació del col·lectiu LGTBI al Baix Llobregat, una d’acció i una darrera de validació. El pla contempla les diferents línies estratègies i àmbits que s’hauran treballar com són l’impuls de polítiques de diversitat sexual i de gènere, acció contra la LGTBIfòbia i la violència contra les persones LGTBI, coeducació i transmissió de valors igualitaris, espais públics, visibilitat i participació de persones LGTBI, promoció dels drets laborals del col·lectius, salut i drets sexuals i reproductius i acció en àmbits com cultura, festes, mitjans i esports.

Part del personal de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes ja ha fet formació en l’àmbit LGTBI i la resta, l’anirà fent en dates properes. L’Ajuntament preveu també adherir-se a la Xarxa de municipis LGTBI una vegada aquesta estigui formalment constituïda.

Tags: