Castellví s’adhereix als Premis Delta

L’11è Premi Literari Delta, narrativa escrita per dones, comptarà per primer cop amb Castellví de Rosanes entre els municipis impulsors. L’Ajuntament s’ha adherit mitjançant un conveni a aquesta iniciativa, en la qual participen altres 15 municipis del Baix Llobregat i el Consell Comarcal. L’objectiu del certamen és donar suport i reconeixement a la creació artística de de les dones i fomentar la seva participació en el món literari. L’adhesió de Castellví al Premi Literari Delta s’emmarca en les accions per a la igualtat i l’empoderament femení de la regidoria de Polítiques feministes.
Les obres que vulguin presentar-se a concurs poden fer-ho fins a les 14h del dia 24 de setembre d’enguany. Les bases íntegres de la convocatòria es poden consultar al web del Consell Comarcal del Baix Llobregat, així com també al web de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes i de la resta de municipis participants. El primer premi està dotat amb 3.000 euros i l’obra vencedora s’editarà en format paper i digital. També s’escollirà una obra finalista que serà premiada amb 1.000 euros i la publicació en format digital.

Eines per a la creació literària i l’empoderament

L’objectiu d’aquesta iniciativa, fa ressaltar Vicky Castellanos Núñez, regidora de Polítiques feministes de Castellví de Rosanes i consellera comarcal de Feminismes, “és sobretot empoderar les dones. Per aquest motiu, la convocatòria del premi literari va acompanyada d’eines complementàries en forma de tallers d’escriptura adreçats a les dones. D’aquesta manera, es pretén donar suport a totes aquelles dones interessades en la creació literària a través d’una formació específica que les impulsi, els doni suport per desenvolupar el seu potencial creatiu i ajudi a fomentar la seva participació en el món de la literatura, on les desigualtats de gènere encara són visibles.
Aquests tallers es programaran entre la tardor del 2021 i la primavera del 2022.

Tags: