Colònies de gats

A finals de la passada setmana, operaris de la brigada municipal van instal·lar els senyals que identifiquen quatre colònies controlades de gats i que es troben al parc de La Coma, al carrer Bruc de Ca n’Amat, a l’exterior de Can Serra i a Vinya La Passada. La senyalització indica que resta prohibit maltractar i/o abandonar animals i donar-los menjar a la via pública. L’alimentació està restringida al voluntariat autoritzat. L’incompliment d’aquestes mesures comporta sanció. Les persones que tinguin interès en ser voluntari/ària autoritzat/ada poden adreçar-se a l’Àrea de Salut Pública de l’Ajuntament, per telèfon al 93 771 3017 o enviant un correu a ses.salut@sesrovires.cat.

En els espais habilitats, Animales Libres i Salvajes va ubicar contenidors en desús, cedits per l’Ajuntament, reconvertint-los en espais d’aixopluc per als gats. En el seguiment de l’activitat en les colònies, l’entitat aplica el programa CER (captura, esterilització i retorn del gat en una colònia), tal i com s’estableix en l’acord signat amb l’Ajuntament el passat 16 d’octubre.

La regidoria de Salut Pública i l’entitat treballen conjuntament per gestionar la presència de gats en espais urbans, garantint tant el control i cura dels animals com les condicions de salubritat de l’entorn i la convivència veïnal. L’actual situació de pandèmia ha repercutit en la implementació de noves actuacions, però no ha vist alterada la gestió diària de les colònies.