Comença la Fira de Primavera

Coincidint amb el darrer cap de setmana d’abril, Martorell inicia els actes de la Fira de Primavera. Del 23 d’abril al 2 de maig, més d’una quarantena d’activitats entre les quals destaquen el pregó de l’actor Boris Ruiz, el lliurament del 46è Premi Vila, el laboratori musical i concert de Manu Guix, els monòlegs Bona Gent de Quim Masferrer, la màgia del Mag Lari o el concert de Buhos. Al web entrades.martorell.cat es poden comprar o reservar els tiquets.

La Fira de Primavera arrenca aquest divendres, a les 19.00h, amb el pregó a càrrec de Boris Ruiz a la pista jardí d’El Progrés. Es podrà seguir en directe a martorelldigital.cat. Actor de llarga trajectòria i reconegut prestigi, Ruiz ha participat a La Vampira de Barcelona, pel·lícula gravada a Martorell i guanyadora de cinc premis Gaudí.

L’Auditori Joan Cererols acollirà, a les 19.30h, l’actuació de Shado El Mag amb Subliminal, on mostrarà la manera de poder entrar en la nostra ment a través de la suggestió. El jove s’ha convertit en un referent de la màgia creativa, un creador d’il·lusions que traspassa fronteres. El 2017 va rebre la trucada del programa de televisió Got Talent España (Telecinco) que, segons comenta, va suposar-li una bona plataforma per promocionar-se.

A El Progrés, es farà el lliurament del 46è Premi Vila de Martorell, a les 20.00h. Presentarà l’acte l’actriu i escriptora Àngels Bassas, qui ha treballat en sèries de televisió, com Les de l’hoqueiTemps de silenciEl cor de la ciutatCuéntame o El internado. La gala comptarà amb l’acompanyament del grup Henka, amb Eugeni Muriel, guitarra; Carlos Copado, veu, i Sandra Morera, veu.

Dissabte, de 10.00 a 20.00h, hi haurà a la rambla de les Bòbiles el Mercat d’artesania i productes de proximitat. A l’Enrajolada, a les 11.00, 12.00 i 13.00h, es podrà gaudir de l’espectacle El pont del Diable de la companyia Microtroupe. Un espectacle de teatre de titelles per a tots els públics, una adaptació de la llegenda del pont del Diable que expliquen a molts indrets del nostre país: Martorell, Sarroca de Bellera, Tarragona o Ceret. Al Museu Municipal Vicenç Ros, es faran visites teatralitzades, a les 11.00, 12.00, 13.00, 17.00, 18.00 i 19.00h.

També dissabte, a les 18.00h, a la Sala Teatre d’El Progrés actuarà la Cobla Maricel i Andreu Miret amb Catalunya, Terra de Cants. Un viatge sonor que dibuixa la petja musical d’un país acompanyat del timbre més característic i únic de la nostra terra, la cobla, al costat d’una de les veus líriques amb més projecció de Catalunya. Organitza la Secció Sardanista de Martorell.

A les 20.30h, veurem a El Progrés Una nit amb Manu Guix. L’artista, amb el seu piano de cua i cantant totes les harmonies vocals, presentarà una proposta íntima i plena de sensibilitat.

Diumenge, de 10.00 a 13.30h, al pàrquing del Vapor, els menuts podran pujar al trenet de la Fira de Primavera de l’Associació Amics del Ferrocarril de Martorell. De 10.00 a 14.00h, a la plaça Maria Canela els Amics de Sant Antoni Abad faran diverses activitats obertes al públic. De 10.00 a 20.00h, hi haurà Mercat d’artesania i productes de proximitat a La Vila. I a les 12.00h, al Muxart Espai d’Art, una visita familiar a l’exposició Elogi del malentès.

El mateix diumenge, a les 12.00h, es farà una mostra de balls de cultura popular de Martorell a la pista-jardí d’El Progrés amb la participació del Gegants de Martorell, els Cagrossos de Martorell, la Colla de Diables i Drac de Martorell i els Bastoners de Martorell.

L’espectacle Bona Gent de Guerrilla Produccions, comandat per Quim Masferrer, es donarà cita aquest diumenge al teatre d’El Progrés, amb sessions a les 16.30h i a les 19.00h. Masferrer serà de nou a Martorell, un poble que coneix bé i hi arriba amb un espectacle en el que l’artista tira de beta d’una cosa que l’apassiona: parlar amb gent anònima. Perquè tothom té una entrevista. D’aquí va sorgir el Bona gent, explica.

Bona prova d’això és que hi ha persones que han vist el Bona Gent fins a 15 vegades. El secret és que Masferrer fa bocins l’anomenada “quarta paret”, la barrera imaginària que existeix entre escenari i platea, entre actors i espectadors. L’artista baixarà a la sala de butaques, es dirigirà cap als espectadors i hi compartirà una estona.

Dilluns, 26 d’abril, la companyia Ponten-Pie presenta Loo a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, a les 12.00 i a les 13.15h. Una peça de gran potència visual, i minimalista, on la plasticitat evoca imatges inèdites del desert i la seva formació. Organitza La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil.

A les 19.00h, actuació de Laura Cruz dins el cicle M’Clàssics a El Progrés. La guanyadora del Concurs de Cant Josep Palet 2019 oferirà un recital on s’estrenarà una obra inèdita sobre un poema de Francesc Pujols, musicat per Raquel Garcia Tomàs.

Els actes de Fira de Primavera continuaran el dijous, 29 d’abril, amb Diario de un loco de Nikolaj Gogol, a les 20.00h, a l’Auditori Joan Cererols, interpretada per Hèctor Naranjo. Aksenti Iwanowich Popristshin –un funcionari desgraciat en el seu treball i enamorat sense remei de Sofia, la filla del director—s’endinsa visiblement en la bogeria que li arregla tots els seus problemes, on ell pot parlar la llengua dels gossos, pot pretendre la filla del director i, inclús, és el nou rei d’Espanya: Fernando VIII.

Dins el Cicle Gaudí, el 30 d’abril, es projectarà Sentimental de Cesc Gay, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols. En Julio i l’Ana fa més de quinze anys que estan junts. Formen una parella que ja no es mira ni es toca, i que ha fet del combat diari l’essència de la seva relació. Aquesta nit l’Ana ha convidat a casa als seus veïns de dalt, en Salva i la Laura, una parella més jove que ells, amable i simpàtica, però els “sorolls” s’han convertit en una molèstia per a en Julio i l’Ana.

A les pistes del Club Petanca Martorell (darrera estació FGC Martorell Central), l’1 de maig se celebra el tradicional Torneig de Fira, a partir de les 9.00h, amb modalitat de dupletes muntades, sistema de joc de melé setmanal, amb internacional a les finals.

Buhos oferirà l’1 de maig, a les 19.00h, a El Progrés el seu primer espectacle per a teatres: Teràpia col·lectiva. La formació musical es reinventa i presenta una obra inèdita que convida a un procés de treball interior i d’evolució personal. Un mètode curatiu de l’ànima a través de la sàtira, la reflexió, la crítica sense embuts i, sobretot, l’humor.

Diumenge, 2 de maig, el Mag Lari presentarà Una nit amb el Mag Lari, a les 12.00h, a El Progrés. Un espectacle amb el Mag Lari de sempre, amb la sorpresa, amb l’humor de sempre i, sobretot, amb la il·lusió de sempre. A les 19.00h, a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, es representarà Vaig ser pròsper, obra finalista del Premi BBVA de Teatre. L’última gran obra de Shakespeare, La Tempesta, serveix com a punt de partida per a una exploració de la naturalesa de la senectut humana.

La cloenda de la Fira de Primavera vindrà marcada pel Piromusical, a les 21.30h a la plaça de Les Cultures, que es podrà seguir en directe a martorelldigital.cat. Paula Sanchez Valverde (soprano), Mar Esteve (Mezzosoprano) i Ferran Albrich (baríton) retran homenatge a Josep Palet en el 75è aniversari de la seva mort en un espectacle on es combinen música, llum i color.