Comença la vacunació als sanitaris

Ahir es va iniciar la campanya de vacunació enfront la COVID-19 a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), després que el Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública anunciessin la setmana passada que s’avançava la vacunació en paral·lel a la campanya de les residències. Durant les properes setmanes, està previst subministrar les dosis als 630 empleats del centre hospitalari.

Durant aquesta jornada s’han vacunat una total de 254 professionals (un 40,32%) amb la vacuna de Pfizer Biontech. Vanessa Vidal, cap d’Infermeria de la FHSJDM, ha estat la primera professional a qui se li ha administrat la vacuna. El procés de vacunació s’ha portat a terme per quatre infermeres durant tres hores i mitja. Està previst que aquest dijous es vacunin 150 professionals més. El ritme de vacunació de la resta de professionals anirà marcat per les vacunes que es vagin facilitant.

El gerent de la FHSJDM, Dr. Manel Álvarez, ha explicat que “la vacuna serà per a totes aquelles persones que donen servei a la nostra institució, ja siguin d’empreses externes, com els de laboratoris, neteja o menjadors”. Álvarez ha remarcat que la campanya s’ha desenvolupat de forma àgil i coordinada, gràcies al suport de l’assistència primària de Martorell.

Tags: