Desdoblament de la B-224

La Generalitat ha anunciat aquest dijous que el desdoblament de la carretera B-224 entre Martorell i Sant Esteve es licitarà aquesta tardor i les obres començaran l’any vinent. També ha posat en marxa la redacció del projecte constructiu d’una rotonda d’accés a la urbanització Masia Bach.

El desdoblament de la B-224 començarà amb una primera fase entre Martorell i Sant Esteve. Aquest tram d’uns 2 quilòmetres de longitud comprèn des del carrer del Puig del Ravell de Martorell fins a aproximadament la coneguda com a la “corba de la fruita”. Al seu pas pel Pou del Merli es proposa un desviament amb un nou traçat en sentit nord per allunyar el trànsit que ara travessa el barri i que supera els 20.000 vehicles diaris. D’aquesta manera, l’actual traçat es reconvertirà en un vial urbà, amb il·luminació i voreres més amples. La inversió prevista en aquesta primera fase del desdoblament és de 26,7 milions d’euros.

A Martorell, el projecte preveu una rotonda elevada de grans dimensions sobre el vial que connecta l’A-2 i l’AP-7 i una segona rotonda per a connectar amb els carrers del Puig del Ravell i dels Barons de Castellvell, així com diversos ramals d’enllaç.