Duet Blua Maro, a Martorell

El duet Blua Maro, format per Anna Tobella i Eugeni Muriel, presentarà el seu primer disc, Tramuntana, el proper dissabte 8 de maig al Teatre El Progrés de Martorell (19.00h). Els dos artistes uneixen, per primera vegada, els seus camins per impulsar un projecte conjunt, el primer àlbum sota el nom de la formació que va agafar volada durant el 2020 i en ple confinament.

El primer disc d’estudi de la mezzosoprano i el guitarrista fa un recorregut per la Península Ibèrica, trepitja Itàlia i rubrica un viatge molt personal. En aquest viatge, el mateix Muriel hi deixa la seva empremta amb arranjaments molt personals i hi aporta un cicle de quatre temes que completen els 18 que formen el disc. Tramuntana el composen un repertori de cançons temes d’autors com Manel Oltra, entre els quals s’inclouen Lorenzo y Catalina, La perrita chita, Tararan, A la nanita i Canción de baile; Gaetano Donizetti i Giacomo Puccini hi tenen cabuda amb Una furtiva lágrima i O mio babbino caro, així com una havanera i una seguidilla de Georges Bizet o cançons populars
catalanes, com El cant dels ocells, i peces de Federico García Lorca, com El Café de chinitas o Nana de Sevilla.

Totes elles duen el segell de Muriel amb arranjaments propis, però el compositor i músic de Martorell també hi apareix amb temes de la seva collita, en un cicle de quatre peces sota el nom d’Aires i a través del qual fa un recorregut per punts diferents de la Península Ibèrica, i que són Tramuntana, Mistral, Mediodía i Calima.Anna Tobella és la veu d’aquesta formació i és llicenciada en cant al Conservatori Superior de Música del Liceu i va debutar al Gran Teatre del Liceu el 2007, amb el personatge de Rosette, a l’òpera Manon. En la seva trajectòria, ha actuat a escenaris turcs, italians i en diferents oratoris amb el Rèquiem i Missa de la Coronació, de Mozart, la Novena Simfonia de Beethoven o el Messies, de Händel, entre d’altres.  Eugeni Muriel, de la seva banda, és llicenciat en guitarra clàssica per l’Escola Superior de Música de Catalunya, l’ESMUC, el 2006, i té estudis superiors de guitarra flamenca, dels quals va llicenciar-se el 2010 al mateix centre.

Pel que fa a la seva trajectòria, ha enregistrat cinc discos on hi ha pres part com a compositor i lletrista. A més, ha acompanyat les cantants líriques Anna Tobella i Anna Alàs dins el marc de la música clàssica. Actualment, es dedica a la docència com a professor i cap d’estudis al centre CEM Cal Maristany, als Hostalets de Pierola (a l’Anoia). El duo martorellenc és present a YouTube com a Blua Maro i també a Instagram (@duabluamaro), on podreu seguir la seva actualitat i gaudir dels temes i fragments d’assajos i actuacions.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=onZI106WeFMMartorell, 26 d’abril de 202

Tags: