El Bruc reclama la reobertura del consultori local

L’Ajuntament del Bruc ha fet pública una carta oberta a la Consellera de Salut, Alba Vergés, als mitjans de comunicació de la comarca per reclamar la reobertura del consultori mèdic tancat arran de la crisi sanitària de la COVID-19.
Carta oberta a la Consellera Alba Vergés
“Amb les coses del menjar no s’hi juga”. Aquesta dita expressa el que sentim com a equip de govern municipal (Bruc Viu – AM ERC): cal cuidar el que és important, i l’atenció a la salut, ho és. 
Des d’abans de la COVID-19 venim reivindicant que al consultori local es prestin els serveis sanitaris que requereix la població del Bruc. Tot i les converses que hem mantingut amb les nostres autoritats sanitàries, i els oferiments de col·laboració que hem fet, a hores d’ara veiem amb preocupació la falta d’un pla de treball concret per reobrir el consultori del Bruc. 
Ens vam fer càrrec de la situació d’excepcionalitat que havia generat la COVID i de la necessitat de donar temps per posar en ordre els serveis i optimitzar els recursos disponibles. Així ho vam defensar públicament. Ens preocupa que el que ha de ser excepcional passi a ser normalitzat. 
De cap de les maneres podem acceptar que es normalitzi un consultori tancat, com no podem deixar de dir que part dels problemes que patim a nivell de serveis sanitaris són conseqüència de les retallades pressupostàries i de la manca d’una aposta que permeti mantenir un servei sanitari català de qualitat i proper. 
No podem normalitzar que la població del Bruc hagi de fer 18 km per anar, per exemple, des de Montserrat Parc al CAP d’Esparreguera, o 10 Km, per anar del Bruc centre al CAP, com no podem normalitzar que el telèfon o una web tractin de substituir l’atenció personal. Entenem que cal aprofitar al màxim les potencialitats que ens donen les noves tecnologies, però aquests usos no poden anar en detriment d’una atenció sanitària de proximitat adaptada a les necessitats de la població. 
Així ho hem traslladat en repetides vegades a la Consellera i, per aquesta via, reivindiquem públicament l’obertura del consultori i la prestació dels serveis sanitaris que li corresponen als veïns i veïnes del Bruc.
Podeu consultar les notícies dels mitjans comarcals compartides:
Tags: