El cine sesrovirenç triomfa

Susan Béjar Castells ha estat la gran triomfadora de la gala dels premis del XXI Festival curtmetratges de Torrelavega. La directora sesrovirenca s’ha endut els dos principals guardons, Millor Curtmetratge per seva darrera obra ‘Distancias’, premi que li obre el camí cap als Goya, i el de Millor Direcció. El certamen de la ciutat càntabra és un dels més reconeguts del país.

‘Distancias’ s’ha alçat amb el guardó a Millor Curtmetratge. El jurat ha reconegut amb el gran premi del festival la commovedora cinta de Susan Béjar en la qual dos mons distants conflueixen en la quotidianitat d’un viatge amb metro. La darrera obra de Béjar està interpretada per Eduardo RejónAna Villa. La cinta, de 13 minuts, se sitúa en el metro en un història que convida l’espectador a la reflexió sobre l’exclusió social.

La directora sesrovirenca també ha estat guardonada amb el premi Américo Gutiérrez a la Millor Direcció.  Una emocionada Béjar ha recollit personalment els dos reconeixements més importants de festival: «Aquests dos premis ens animen a seguir creant.  El curtmetratge reflexiona sobre aquestes persones en exclusió social que poden semblar uns ‘bojos’ quan, depenent del punt de vista amb què ho mirem, potser els bojos siguem nosaltres mateixos», ha explicat la directora.  El premi a Millor Curtmetratge està dotat amb 5.000 euros i, el Américo Gutiérrez a la Millor Direcció, amb 1.500.

La darrera obra de Béjar està interpretada per Eduardo RejónAna Villa. La cinta, de 13 minuts, se sitúa en el metro en un història que convida l’espectador a la reflexió sobre l’exclusió social.

Susan Béjar va començar la seva trajectòria cinematográfica després de 15 anys com a redactora en publicitat, àmbit en el que es manté vinculada. Amb el seu primer film de ficció, “Joselyn”, va aconseguir que fos seleccionat en prop d’un centenar de festivals de tot el món i guardonat en més de 20. Des de llavors, el seu palmarés ha anat en ascens. Guionista, directora, realitzadora i creativa, Béjar ha escrit i dirigit 5 ​​curtmetratges. “Joselyn” i “Noies Day”, amb prop de 50 premis i més de 100 seleccions, S’han venut a televisions dels EUA, Europa i Àsia. I “21 amb 40” porta 19 milions de visionats a Youtube.

TRÀILER DE “DISTANCIAS”