El mercat ambulant obrirà el 4 de juny

El mercat setmanal del dijous obrirà només amb 24 parades, totes d’alimentació, i canviarà temporalment d’ubicació per a poder complir amb les mesures de seguretat. Es delimitarà el perímetre amb tanques, hi haurà una entrada i una sortida, una distància de seguretat de 4 metres entre parades i l’aforament màxim serà d’un terç de la seva capacitat

El mercat ambulant d’Esparreguera reobrirà a partir de dijous de la setmana que ve, 4 de juny, i ho farà en una nova ubicació per a poder complir amb les mesures de seguretat de les autoritats sanitàries. Les parades s’instal·laran al carrer que connecta l’avinguda de Francesc Marimon, a l’alçada de la rotonda sud, amb el carrer del Camí Ral, just al costat de l’esplanada on s’ubica la fira d’atraccions. De moment la reobertura serà parcial, ja que només podran obrir 24 parades, totes d’alimentació. Per a garantir que es compleixen les mesures de prevenció el perímetre del mercat es delimitarà amb tanques, hi haurà una entrada i una sortida i es controlarà l’aforament, que serà d’un màxim d‘aproximadament 400 persones.

El mercat setmanal del dijous es va suspendre l’11 de març per les mesures de prevenció de l’epidèmia del coronavirus i la posterior declaració de l’Estat d’Alarma. Ara però, el municipi ja es troba a la fase 1 de la desescalada i això permet, entre d’altres mesures, l’habilitació de mercats ambulants a l’aire lliure, amb una quarta part de les parades habituals i un 30% de l’aforament. En el cas d’Esparreguera, la reobertura parcial es farà a partir del proper dijous 4 de juny, amb l’horari habitual, però en una nova ubicació que garanteixi el compliment de les actuals mesures de seguretat. Així el mercat passarà de les 79 parades habituals instal·lades als carrers de Barcelona i de Sant Joan a només 24 parades, únicament les d’alimentació, que s’instal·laran al costat de l’esplanada de la Creu, a la sortida sud d’Esparreguera. El canvi d’ubicació serà temporal, fins que les mesures sanitàries permetin tornar-lo a l’emplaçament habitual.

Per a garantir les mesures de prevenció els accessos al mercat estaran delimitats amb tanques de seguretat, hi haurà una entrada i una sortida per a controlar l’aforament i s’ha creat un circuit circular al voltant de les parades, de tal manera que les persones usuàries no aniran caminant pel mig del carrer, sinó que les parades s’ubicaran mirant a les voreres i els clients hauran de recórrer el circuit sencer. L’aforament màxim serà d’un terç del total, és a dir, al voltant de 400 persones. La coordinadora de la l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo, ha afirmat que “estem contents de poder anar recuperant poc a poc l’activitat, especialment en aquells casos que això suposa una reactivació de l’economia. En el cas del mercat, en aquesta primera fase reobrim només amb les parades d’alimentació perquè és el que ens marca la normativa, però esperem que a mesura que les fases avancin puguem incrementar el nombre de parades perquè la resta de paradistes recuperin també la seva activitat i la seva fon d’ingressos”.

Les mesures per a la reobertura inclouen també una distància de 4 metres entre cada parada, que els paradistes només puguin atendre un client a la vegada i que la distància entre el venedor i l’usuari sigui de, com a mínim, 2 metres. A més, per complir amb la normativa les persones usuàries no podran tocar els productes, si no que seran els paradistes els que agafaran les comandes i les posaran a les bosses o cistells. A l’hora de comprar caldrà respectar els torns, deixar una distància d’uns dos metres entre persones que facin cua, pagar si és possible amb targeta i evitar els diners en metàl·lic. L’ús de la mascareta serà obligatori per accedir al mercat.

Per assegurar que es compleix amb aquesta normativa, tots els paradistes hauran de signar una declaració responsable abans de la reobertura del mercat ambulant per a garantir que compleixen amb les mesures d’higiene i seguretat previstes. També se’ls hi lliuraran guies informatives sobre l’ús de material de protecció individual, les mesures higièniques i desinfecció a aplicar i altres relatives a les distàncies i les mesures de seguretat. Al mercat també hi haurà rètols informatius perquè els clients coneguin en tot moment la normativa i les recomanacions bàsiques de seguretat.