Els Reis a Castellví!

Els Reis d’Orient arribaran avui a Castellví de Rosanes gràcies a l’estel de la Cadireta, que cada any els fa de guia per trobar el camí d’arribada al municipi. Ses Majestats es preveu que arribin a les 18.30h per l’av. Mare de Déu de Montserrat i pugin amb les carrosses fins a la plaça del poble, on es farà la salutació des del balcó i la recepció dels
infants. Les persones que vulguin rebre’ls caldrà que compleixin en tot moment les mesures de prevenció de la COVID-19 per fer d’aquesta nit màgica també una nit segura per a tothom.
Així, i d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries, a partir de 6 anys és obligatori l’ús de la mascareta –també al carrer-, i en el cas dels nens i nenes de 3 a 5 anys, es recomana que la duguin si és possible. A l’hora de rebre Ses Majestats pels carrers de Castellví, caldrà mantenir la distància de seguretat respecte de les persones amb qui no
convivim i evitar aglomeracions de gent. L’espai per a vianants de l’avinguda Mare de Déu de Montserrat és ample i permet que tothom pugui trobar-hi el seu lloc de forma còmoda seguint aquestes recomanacions.

Una vegada els tres Reis i el Patge Picarol siguin a la plaça, les indicacions són les mateixes: distribuir-se sense aglomeracions en l’espai disponible per poder veure i sentir els Reis, que recolliran la clau màgica que obre totes les portes des del balcó de l’Ajuntament. La recepció que Melcior, Gaspar i Baltasar ofereixen als nens i nenes de Castellví per recollir les darreres cartes i escoltar els desitjos es farà també a la plaça del poble. S’habilitarà un
espai per fer cua de forma ordenada, i mantenint la distància, per accedir a l’espai dels Reis. La cua es farà des del carrer de Sant Antoni, i els infants, una vegada hagin saludat Ses Majestats, hauran de sortir pel cantó del carrer de la Parra. Acabada la recepció, els Reis començaran a repartir els regals per les cases.

Alteracions de trànsit durant la tarda
Per tal de permetre el pas de les carrosses i la realització de les diferents activitats previstes, a partir de les 17.00h es prohibirà estacionar en tota la zona adjacent a la plaça del poble i també en aquells trams de carrer que durant la tarda seran de doble sentit. Igualment es limitarà l’estacionament en alguns espais on caldrà que les carrosses maniobrin durant el repartiment.
Cal fer menció especial del carrer de Manel Fernández, que serà de doble sentit i passa a considerar-se via d’emergència, de manera que només es podrà aparcar a les plataformes de la part de dalt i a la zona senyalitzada de davant de l’escola; en cap cas es podran deixar vehicles al lateral de la calçada en el sentit de la marxa. Per aparcar, també s’obrirà l’esplanada de sota la rotonda d’accés al nucli antic.
Personal de l’organització indicarà en cada moment on hi ha espai disponible per aparcar i, en cas que la zona de Manel Fernández estigui plena, es desviaran tots els vehicles cap a sota la rotonda. Es prega en aquest sentit que tothom que hagi d’accedir amb cotxe al nucli antic ho faci amb temps suficient, ja que a les 18.15h es procedirà a tallar el trànsit tant a la plaça del poble i carrers adjacents com a l’av. Mare de Déu de Montserrat.

Altres normes de prevenció i seguretat
Tal com passa en la resta d’activitats culturals, les persones amb símptomes de Covid-19, amb resultat positiu de PCR o antígens, pendents de resultat de proves o aïllades per ser contactes estrets no podran participar de la cavalcada ni de la posterior recepció reial, d’acord amb la normativa vigent.
També cal respectar altres normes de seguretat, com no pujar sobre el mobiliari urbà o estar pendents dels infants i dur-los agafats de la mà si són molt petits per evitar ensurts. Igualment s’ha d’evitar acostar-se a les carrosses per motius de seguretat i fer cas en tot moment de les indicacions dels patges reials.