Els Reis d’Orient, si, els emissaris, no

Cada cop és més a prop el gran dia. Només queda una setmana per a l’arribada dels Reis d’Orient, que seran a Olesa, com cada any, el dia 5 de gener i seran rebuts amb un acte diferent a l’habitual, sense cavalcada, però amb una benvinguda igualment màgica i plena d’il·lusió. La plaça de Catalunya esdevindrà una gran platea per acollir els nens i nenes i els seus acompanyants i gaudir amb l’espectacle de llum i color preparat per rebre Ses Majestats.

La resolució SLT/3354/2020, de 19 de desembre, dedica un apartat a tractar els actes nadalencs, i obliga que les activitats siguin estàtiques en tots els casos, perimetrades, amb control d’accessos i cita prèvia.

Per complir amb les actuals mesures decretades per la Generalitat, s’ha hagut de revisar la passejada dels emissaris reials pels carrers d’Olesa prevista el dia 5 al matí. Quan es va decretar aquesta normativa, l’Ajuntament va traslladar a la Generalitat la consulta sobre l’activitat, amb el detall de com estava prevista, explicitant que el recorregut no es faria públic per evitar aglomeracions i que en cap cas es farien parades que comportessin concentració de persones. La resposta rebuda des de la CECAT (Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat) és que cal entendre els actes estàtics com “actes sense desplaçament ni trasllat pels carrers” i per tant “no s’admeten cavalcades amb un recorregut per la via pública ni sense el control perimetral, d’accés i cita prèvia” tal i com estableix la resolució.

Per tot plegat, tot i considerar que l’activitat de passejada dels emissaris reials no comporta cap risc per a la ciutadania, l’Ajuntament està obligat a complir la normativa sanitària vigent després que la Generalitat no la consideri com a activitat permesa i per tant queda anul·lada.

Benvinguda amb quatre passis a la plaça de Catalunya

La Benvinguda als Reis d’Orient arrencarà, el dia 5 de gener, a les 6 de la tarda, la plaça de Catalunya amb el primer passi de l’espectacle audiovisual amb el conte “Nit de Reis, nit d’il·lusions”, creat especialment per l’escriptora Pepa Fraile i narrat per diferents col·laboradors i col·laboradores de la vila. Després, els Reis d’Orient rebran la clau màgica que obra totes les llars d’Olesa. Hi haurà passis cada hora, de les 18.00 a les 21.00 h, i un aforament d’unes 700 persones per sessió. Per agilitzar aquest flux de persones, hi haurà un total de 8 punts d’accés a tota la plaça.

Cal fer reserva d’entrades a la plataforma Entrapolis, ja que per poder assistir a l’acte és imprescindible tenir entrada i portar-la impresa o bé desada al mòbil. Si no teniu entrada, no podreu accedir al recinte, encara que hi hagi alguna cadira lliure. Per tant, no es faran cues d’espera. La plataforma estarà activa les 24 hores fins una estna abans de l’inici de cada sessió. Tanmateix, si hi ha persones que han reservat diverses entrades i ja saben que no les faran servir totes, es prega que anul·lin aquelles que no faran servir per possibilitar l’assistència de més nens i nenes.

Excepcionalment, les persones que no disposin de la tecnologia necessària i necessitin ajuda per reservar les entrades poden anar a la Casa de Cultura els mateixos dies que la plataforma romandrà activa, en horari de dilluns a dissabte de 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.00 h i els diumenges de 12.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h, excepte el dies 31 de desembre i 1 de gener. Allà disposaran d’un ordinador públic per facilitar la reserva i el personal els donarà un cop de mà si és necessari.

A la plaça de Catalunya hi haurà dues zones d’accés amb vuit punts de control d’entrades on també es verificaran totes les mesures de seguretat. Aquestes zones d’accés es localitzaran a l’Avda. Francesc Macià, a l’altura de la plaça de Catalunya. En aquests punts es prendrà la temperatura a totes les persones i es desinfectaran les mans. Caldrà portar ben posada la mascareta durant tot l’acte i respectar en tot moment les distàncies de seguretat. És molt important que no s’aturi ningú que no estigui fent la cua d’accés. Tot l’espai al voltant de la plaça de Catalunya serà la zona restringida, si bé s’habilitarà una zona de pas per accedir-hi als domicilis i establiments. En cap cas estarà permès aturar-se a veure l’espectacle.

L’espectacle també es podrà seguir en directem a les 19.00 h, a través del canal de YouTube de l’Ajuntament d’Olesa.

Davant qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a la Casa de Cultura o bé enviar un correu electrònic a festes@olesademontserrat.cat.

Tags: