Els “Set Balcons de Montserrat”…

… comencen a agafar forma. Les infraestructures ubicades en miradors naturals i panoràmics, que permetran als visitants gaudir d’unes espectaculars i noves perspectives de la muntanya màgica, ja han començat a fer-se realitat. El primer municipi en obrir-les al públic ha estat Castellví de Rosanes, però al llarg d’aquest 2022, el projecte serà tota una realitat, i els visitants podran gaudir-ne de la resta de balcons també a Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires.

L’actuació “Set Balcons de Montserrat” és un projecte que forma part del Pla de desenvolupament turístic de la zona nord de la comarca, impulsat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i que compta amb la col·laboració tant dels municipis implicats, com el suport dels Plans de Foment Territorial del Turisme, ajut atorgat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu dels “Set Balcons de Montserrat” és poder tenir unes noves perspectives de l’emblemàtica muntanya per tal de potenciar les possibilitats d’atreure visitants als municipis d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires.

A Castellví de Rosanes els primers balcons en obrir al públic

Castellví de Rosanes ha sigut el primer municipi en habilitar aquests espais emblemàtics. Els seus balcons estan ubicats un al nucli antic de Castellví de Rosanes (a la part baixa de l’Av. Mare de Déu de Montserrat), i l’altre, a la finca de bosc municipal, a la qual s’accedeix des de la plaça del Roure. Les dues infraestructures castellvinenques tenen forma de “voladís”, és a dir, sobresurten del terreny per oferir una vista singular.

Des del primer es pot contemplar tant la muntanya de Montserrat com d’altres punts de la serralada prelitoral i de la serra del Cadí, que es deixa veure els dies clars al fons de la vall del Llobregat, sobretot els mesos de tardor i hivern. I des del segon, es pot gaudir d’unes espectaculars vistes de Montserrat des del vessant nord-oest de la finca municipal.

Els “Set Balcons de Montserrat” obriran al 2022

L’objectiu és que els ‘Set Balcons de Montserrat’ estiguin tot acabats i oberts al públic al llarg d’aquest 2022. L’habilitació d’instal·lacions singulars en miradors naturals i panoràmics és un projecte impulsat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat amb l’objectiu de ressaltar el territori del Baix Llobregat a través de l’espectacular teló de fons de la muntanya de Montserrat punt d’inici dels tres eixos les Vies Blaves, posant en valor i promocionant els recursos endògens, sostenibles i distintius de la comarca. I és que, els miradors juntament amb la Xarxa de Senders augmentaran notablement l’oferta de natura de la zona nord de la comarca el pròxim any.