Exposició de porrons

Del dilluns 28 de setembre al divendres 2 d’octubre, de 17 a 20 hores es podrà visitar a la Casa de Cultura, una mostra de porrons donats per la família del senyor Àngel Torrents Solé (1922-2004), veí de l’Eixample de Barcelona, a l’Ajuntament d’Abrera.

Les quatre filles del senyor Àngel Torrens han explicat que “allà on estès, cada cop que veia un porró que li fes goig, el comprava, ja fos pel color, la mida o pel material del qual estigués fet”.

Sota el títol “Ho diuen per tots cantons: visiteu la mostra de porrons!“, en record del cèlebre lema dels Tres Porrons, l’Ajuntament proposa aquesta mostra on s’explica l’origen de la tradició dels porrons del Rebato. Fa unes dècades, Abrera era coneguda pels porrons. Els hostals de l’antiga Nacional-II, al seu pas pel Rebato, oferien gratuïtament vi al viatger que pogués i volgués aixecar amb una sola mà uns porrons de gran pes.

Amb la mostra, serà el primer cop que els porrons del senyor Torrents podran ser admirats pels abrerencs i abrerenques. “I quin millor lloc que Abrera per conservar els porrons del nostre pare, per tal que siguin vistos pels seus veïns i visitants. Tingueu-ne cura. Moltes gràcies!”, explica la família. El donatiu es farà aquest divendres en un acte privat amb la presència del nostre alcalde, Jesús Naharro, del regidor de Cultura, Francisco Sánchez, i de la regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré.

L’exposició s’obrirà a la ciutadania del dilluns 28 de setembre al divendres 2 d’octubrede 17 h a 20 h a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19: distància interpersonalús de mascareta obligatòria i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic.

Tags:
,