Biblioteca d'Abrera

Fase 1 a la Biblioteca d’Abrera

Després de passar a la fase 1 del període de desescalada per la crisi sanitària del coronavirus, la nostra Biblioteca continua treballant per reobrir al més aviat possible les seves instal·lacions. A partir d’aquest dijous, 28 de maig, els usuaris i usuàries podran començar a recollir llibres, sol·licitats prèviament, a la taula que habilitarem a l’entrada de l’edifici de la Casa de Cultura (c. Federico García Lorca, 17).

Des d’aquesta setmana, també es pot retornar el material en préstec mitjançant la bústia de retorn de material ubicada al costat de la porta d’entrada de l’equipament municipal.

Com que no podràs accedir a la col·lecció, per sol·licitar el servei de préstec, podeu contactar amb la biblioteca per email amb l’adreça biblio@abrera.cat, per teléfon al T. 93 770 08 81 i per les xarxes socials. Així, quan hi vagis ja el tindran preparat perquè te l’emportis. Consulteu el catàleg de la xarxa de Biblioteques Municipals al web biblioabrera.cat.

.Podreu recollir els documents en l’entrada de la Casa de Cultura en el nou horari d’atenció al públic:

  • Dilluns, dimecres i dijous de 16.30 a 20 h i dimarts i divendres de 10 a 13.30 h.

Què es pot fer a les biblioteques en la fase 1?

  • Agafar documents en préstec i retornar-los.
  • Demanar informació bibliogràfica: preferiblement per telèfon o mitjans telemàtics.
  • En aquesta fase, no pots tenir accés a la col·lecció general de documents, ni utilitzar la biblioteca per a consulta ni per a estudi. Tampoc podràs utilitzar els ordinadors públics ni s’oferirà el préstec interbibliotecari.

La Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera ha endegat una campanya sota el lema ‘Tens fotos de la biblio?’ demanant la col·laboració dels veïns i veïnes del nostre municipi en la recollida de fotografies de moments viscuts a la biblioteca per elaborar un vídeo i compartir-ho amb tothom posteriorment.

Gràcies a les xarxes socials, la Biblioteca s’ha mantingut activa durant el període de confinament tot fent recomanacions de lectures i pel·lícules que es troben al portal eBiblio, la plataforma que dóna un servei de préstec de continguts digitals de diferents formats i temàtiques als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya  i participant de forma col·laborativa amb diferents departaments de l’Ajuntament.

Activitats durant el confinament per la covid-19

Us proposen continuar amb una de les activitats estrella de la biblioteca: el Concurs Súper Lector. El nostres serveis continuen actius a través de l’eBiblio, on hi ha un munt de llibres virtuals per escollir! La idea es que continueu enviant el dibuixos o resums finals al nostre mail b.abrera.jrb@diba.cat. Un cop acabi tot plegat, organitzarem la Súper Festa per celebrar la fi del confinament i farem entrega dels respectius premis. No t’aturis!

En temps d’aïllament obligat, el desig de compartir es fa cada vegada més gran. Per això des de la Biblioteca Josep Roca i Bros us proposem que ens feu saber quins llibres esteu llegint aquests dies, i pengeu una fotografia de la vostra lectura a les xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) amb el hashtag #AbreraLlegeixaCasa. Cada divendres penjarem un vídeo recull de totes les fotografies que ens feu arribar i les penjarem a les xarxes socials de la biblioteca. Comparteix cultura!

A més, des de la biblioteca també s’ha volgut retre homenatge al nostre entorn amb la iniciativa “Com veus Montserrat des de casa?”. Podeu consultar l’exposició Montserrat des de casa d’Abrera clicant aquí i també l’exposició general fent clic aqui. 

D’altra banda podeu veure el reportatge sobre l’exposició a través d’aquest enllaç (cliqueu aquí). 

Finalment, des del servei bibliotecari segueixen treballant per oferir-vos, properament, més activitats referents al Club de Lectura per adults, al Club de Lectura Infantil i al Cineclub de confinament. I es que com va dir J. F. Kennedy, “estimar la lectura és canviar les hores de tedi per hores d’inefable i deliciosa companyia”. Estigueu molt atents als canals de difusió oficials si no us voleu perdre detall!

Tags: