“Fem Xarxa, Fem Empresa” en temps de la Covid-19

La setena edició del “Fem Xarxa, Fem Empresa” s’adapta a la crisi de la Covid-19

En aquesta edició, el programa destinat a les empreses i persones emprenedores del territori prioritza la via telemàtica i les actuacions per capacitar i contribuir a la recuperació de les empreses davant l’actual situació d’emergència social i sanitària. La primera activitat es farà el 26 de novembre i serà una xerrada sobre la Llei de la segona oportunitat

Els ajuntaments d’Esparreguera, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires han aprovat les accions del programa supramunicipal per a empreses i persones emprenedores “Fem Xarxa, Fem Empresa” 2020-2021. Enguany el programa té per objectiu capacitar i acompanyar empreses i persones emprenedores per contribuir a la seva recuperació i consolidació arran de la crisi econòmica i social provocada per l’emergència sanitària i també s’incideix en la transformació digital per adaptar-se a la nova realitat. Amb aquesta finalitat s’han programat un total de vuit activitats, com accions formatives, tallers, consultories i assessoraments. La primera serà una xerrada sobre la Llei de la segona oportunitat que es podrà seguir de manera telemàtica el dia 26 de novembre al matí. Totes les propostes són gratuïtes i per accedir-hi cal contactar amb el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera.

Les accions programades dins del “Fem Xarxa, Fem Empresa” estan enfocades a potenciar l’esperit emprenedor, dinamitzar el teixit empresarial i reforçar les capacitats digitals de l’empresariat. La setena edició arrenca amb la xerrada “Llei de la segona oportunitat, o com aconseguir el perdó dels deutes”, que es realitzarà de manera telemàtica el dia 26 de novembre de 10 del matí a 1 del migdia a càrrec de l’advocat Jaume Rocabert. L’objectiu d’aquesta primera formació és aclarir i explicar una llei força desconeguda, la Llei 25/2015, que permet a les persones i empreses amb problemes de solvència arribar a acords amb els seus creditors per aconseguir rebaixes i esperes en el pagament dels deutes i fins i tot, de donar-se els requisits legals i seguint unes pautes, arribar a obtenir el perdó judicial dels deutes. Les persones interessades ja poden realitzar les seves inscripcions a la web www.moliempresa.cat.

La iniciativa estrella del programa és però, l’11è Concurs Iniciatives Empresarials Baix Llobregat Nord, destinat a premiar i reconèixer l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori Baix Llobregat Nord. En aquesta edició per adaptar el concurs a la nova situació s’han reformulat les categories, n’hi haurà tres: “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, “Millor empresa reconvertida davant la Covid19” i “Millor idea jove de negoci”. El termini de presentació de les candidatures s’obrirà l’11 de gener de 2021 i finalitzarà el 15 de març. D’altra banda, és previst celebrar, tot i que la data encara està per concretar, un networking empresarial sobre transformació digital, un punt de trobada amb la finalitat de facilitar sinergies, compartir experiències i reforçar les idees i activitats que desenvolupen entorn a la transformació digital dels seus negocis.

Paral·lelament, s’ofereix assessorament econòmic financer per a persones emprenedores que ja tenen una idea de negoci, un pla de comunicació i màrqueting i una estratègia comercial, però que els falta suport especialitzat en la definició de l’apartat econòmic financer. També s’ofereix consultoria financera fiscal per a empreses pimes, siguin autònoms o societats; assessorament per a empreses de 0 a 3 anys; assessorament en transformació digital per fer front a l’impacte econòmic de la Covid-19; i assessoraments en moltes solucions per emprenedors i empreses com són la consultoria laboral, l’adequació de les empreses al Règim General de Protecció de Dades (RGPD), la protecció de marques i propietat intel·lectual.