Festa del Roser: gastronomia i vi

La cultura del vi i la gastronomia tornen a ser protagonistes a Martorell amb la Festa del Roser, que se celebrarà fins al 10 d’octubre, amb propostes culturals i de lleure per a tothom.  

El Roser dona la benvinguda a la tardor i “rememora el passat vitivinícola, els orígens del poble”, ha apuntat l’alcalde Xavier Fonollosa a l’acte de presentació. “Martorell és encara avui on s’inicia la DO Penedès, que comença a l’arc romà del pont del Diable i acaba a l’arc romà de Berà. El mar per una banda i la muntanya de Montserrat per l’altra. Aquests són els límits geogràfics de la DO Penedès. Això ve perquè teníem un passat vitivinícola molt potent, tot i que avui els únics ceps que queden a Martorell es troben a la plaça del Vi”. Amb la Festa del Roser, “recuperem aquelles arrels i recordem d’allà on venim”.“És una festa molt singular i molt nostrada. Avui som una de les ciutats més industrials de l’Estat, però venim de ser un poble on tot anava al voltant de la vinya i del vi. No només el produíem, sinó que hi arribava molt vi de la zona del Penedès, gràcies a que hi teníem el ferrocarril”, ha incidit el batlle.

“Serà una festa en vies de normalització, perquè encara haurem de contemplar algunes de les mesures COVID de seguretat”, ha dit l’alcalde, qui també ha demanat “prudència, responsabilitat i sentit comú”, i ha incidit que “tots els actes es fan a l’aire lliure o seguint els aforaments recomanats”. “Serà un mica diferent, però l’esperit serà el mateix. L’any passat no la vam poder fer, així que la gran notícia és que recuperem una de les grans festes de Martorell”.

La gastronomia i el vi seran la punta de llança d’una festa que té com a eix principal el 10è Vimart. “El farem al pàrquing del Vapor perquè per motius d’espai no el podrem fer allà on voldríem que és al nucli antic. Podrem degustar diferents vins i propostes gastronòmiques. Aquesta és una de les perles del Roser”, ha expressat el regidor de Cultura.

González també ha subratllat l’Espai bombolles “que el farem a la Piscina Municipal d’Estiu, un escenari que durant el PAS Doble s’ha descobert com un lloc molt maco on fer-hi activitats musicals. Hi tindrem al Lucas Masciano, un compositor argentí que fa molts anys que viu a Catalunya. Hi tindrem propostes gastronòmiques d’establiments martorellencs i de vi, perquè el Roser ens recorda el nostre passat vitivinícola”.

La tradicional festa del most comptarà amb la presència de la cuinera i divulgadora gastronòmica, Carme Ruscalleda, qui serà l’encarregada de fer el pregó a la plaça de la Vila, abans de la trepitjada del raïm.

També hi haurà mostra de productes del comerç local, racons del Vimart, cinema, tallers, visites teatralitzades als museus de Martorell i exhibicions de cultura popular, fins a propostes de moda, solidaritat i actuacions musicals per a tots els gustos, entre les quals destaca el concert de Beth.

Un any més, el teixit associatiu serà reconegut per la seva contribució al desenvolupament social, cultural i esportiu del municipi a la 25a Trobada d’Entitats a El Progrés.

 

Podeu consultar l’agenda d’activitats també a:

http://www.martorell.cat/ca/pag865/festadelroser.htm

 

Tags: