Festa Major Collbató 2020: tot el programa d’activitats

Des de l’Ajuntament de Collbató proposen una Festa Major, però “una festa segura”. Aquesta és la voluntat de l’equip de govern amb un programa de festa responsable, segura i ajustada a la situació sanitària. Cal mantenir les manifestacions culturals, el teatre i la música malgrat les difícils circumstàncies que travessem.

Per segon any, s’instal·la un Punt Lila les nits de divendres i dissabte a la Pista Martí Gil perquè volen diversió sense cap agressió, per un poble lliure de violència masclista. S’oferirà informació i suport a les persones contra les agressions masclistes, sexistes o lgtbifòbiques.

Música, teatre, espectacles familiars formen una programació més ajustada que en altres edicions però que vol mantenir l’esperit de poble i revindicar la cultura davant la pandèmia.

Sant Corneli, el patró.

Collbató es vesteix de Festa Major coincidint amb la festivitat de Sant Corneli (16 de setembre), patró del municipi. Així, al voltant d’aquesta festa local, té lloc la programació de la Festa Major coincidint amb els darrers dies de l’estiu.

 

PROGRAMA

16 SETEMBRE 2020

SANT CORNELI

12:00h

CASINET

REBUDA INSTITUCIONAL A LA GENT GRAN HOMENATGADA

 

12:30h

CASINET

LA FESTA DE LA GENT GRAN

TEATRE: “OPERACIÓ AVI”

Farrés Brothers i cia

 

És sabut de tothom que els protagonistes dels contes tradicionals posseeixen el do de  l’eterna joventut:

Malgrat el pas dels segles, la Caputxeta, el Patufet, el Flautista i tota la resta mai no moren, mai es fan vells. Per estranyes circumstàncies, però, han estat objecte

d’un terrible experiment i han envellit de cop. L’Operació A.V.I. consistirà en un llarg viatge i un reguitzell de peripècies per recuperar de nou la joventut. D’aquesta manera els avis, els de debò, podran seguir explicant els contes i no cauran en l’oblit. Ni els avis, ni els contes.

ACTIVITAT GRATUÏTA

AFORAMENT LIMITAT-ENTRADES ANTICIPADES AL CASAL DE CULTURA

 

19:00h

PLAÇA DE L’ERA

HAVANERES: ANXOVETES

Les Anxovetes és un grup d’havaneres nascut l’estiu del 2013 a Girona. Cantat íntegrament en femení, està format per Marta Pérez (veu aguda/mitja), Montse Ferrermoner (veu aguda/mitja) i Tona Gafarot (veu greu), així com el guitarrista Salva Gallego, el contrabaixista Xevi Pasqual i el tècnic de so Xevi Salvatella, els seitons del grup.

Atenció: Per restriccions en prevenció del Covid-19 aquesta activitat es realitzarà a l’aire lliure i no s’oferirà el tradicional Rom Cremat.

ACTIVITAT GRATUÏTA

AFORAMENT LIMITAT-ENTRADES ANTICIPADES AL CASAL DE CULTURA

 

DIJOUS 17 DE SETEMBRE

19:00h

BIBLIOTECA (Casal de Cultura)

TROBADA AMB L’ESCRIPTORA NÚRIA PRADAS

Núria Pradas Andreu és barcelonina i llicenciada en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona. El Premi Carlemany, que li va ser atorgat l’any 2012 per l’obra Sota el mateix cel, li va obrir les portes de la narrativa per a adults. La seva primera novel·la en aquesta nova etapa va ser La noia de la biblioteca (2014). La van seguir Somnis a mida (2015), traduïda a més de vuit llengües i amb més de 20.000 exemplars venuts a Alemanya, i L’aroma del temps (2017).

ACTIVITAT GRATUÏTA

AFORAMENT LIMITAT

 

DIVENDRES 18 DE SETEMBRE

20:00h

Plaça de l’Era (Casc Antic)

PREGÓ DE FESTA MAJOR: JUDIT MARTIN

Actriu del Polònia, Està Passant (Tv3) i Versió Rac1. Coneguda sobretot per La Vane a la ràdio i pels seus personatges d’Eulàlia Reguant, Marta Ferrusola, Marta Pascal, Cristina Cifuentes, Maria Dolores de Cospedal, Jessica Fletcher, Susana Astral o Carolina Perez-Ledesma. Gràcies a les suggerencies  del públic, aquesta vetllada serà única i  irrepetible. Un pregó diferent que combina imitacions, improvisació i monòleg.

ACTIVITAT GRATUÏTA

AFORAMENT LIMITAT-ENTRADES ANTICIPADES AL CASAL DE CULTURA

 

18 SETEMBRE 2020

23:30h

PISTA ESPORTIVA MARTÍ GIL

SUU

Suu és una de les artistes catalanes més seguides i escoltades de

l’actualitat. Després de triomfar amb el seu primer disc i a través del

seu canal de YouTube i d’Instagram, on ja acumula més de 72.000

seguidors, aquest 2020 torna amb un nou disc, Ventura.

El pop festiu de Suu, que a vegades abraça el reggae, l’ska i el calypso, en aquest pròxim treball evoluciona a noves dimensions.

ACTIVITAT GRATUÏTA

AFORAMENT LIMITAT-ENTRADES AL CASAL DE CULTURA O A VIVETIX.COM

 

19 SETEMBRE 2020

12:00h

PISTA ESPORTIVA MARTÍ GIL

A LA FRESCA. Teatre còmic de carrer

Tres personatges i una cadira gegant surten a prendre la fresca, generant diferents situacions còmiques al llarg d’un recorregut.

Espectacle inspirat en situacions quotidianes.

Visual i amb poques paraules.

 

Creació : Pep Vila, Rosita Calvi. Thangi Rey, Anna Confetti

Direcció: Pep Vila

Personatges: Rosita Calvi. Thangi Rey, Anna Confetti

Escenografia: Pep Aymerich, Miquel Ollé

Vestuari: Anna Alavedra

Producció: Anna Confetti

 

ACTIVITAT GRATUÏTA

AFORAMENT LIMITAT-ENTRADES ANTICIPADES AL CASAL DE CULTURA

 

 

19 SETEMBRE 2020

18:30h

ESCALES DEL CASINET

T’ANIMES A FER UN PAS A LA DIVERSITAT?

Vine a pintar les escales del Casinet, amb els colors de la bandera LGTBI. #Collbatodivers

 

 

19 SETEMBRE 2020

 1. MANSUET-DAVANT CASAL DE CULTURA

21:00h CARRETILLADA INFANTIL (SALNITRATS DE COLLBATÓ)

Els petits de la colla cremaran per tal d’invocar el Marmotot amb el toc dels tabals i el foc de les carretilles.

22:00h ESPECTACLE SALNITRADA 2020

Aquest any la Salnitrada adopta les mesures covid i canvia de format. El Marmotot recitarà els seus tradicionals versots prèvi a una representació de foc de la crema del poble i la lluita entre el bé i el mal.

Atenció!: Als actes de diables no hi haurà participació dels assistents/ no es podrà entrar sota el foc per prevenció contra la Covid-19

 

PLATEA AL PASSEIG MANSUET

ACTIVITAT GRATUÏTA-AFORAMENT LIMITAT

 

19 SETEMBRE 2020

23:30h

PISTA ESPORTIVA MARTÍ GIL

DOCTOR PRATS

Parlar de Doctor Prats és parlar de la revolució de la música en català. Amb només quatre anys de trajectòria els de Terrassa ja tenen tres àlbums al mercat -Patates amb Peix (2015) i Aham Sigah (2016)- i ja han fet més de 300 concerts. Capaços de barrejar estils tan diversos com el pop, la cumbia, el reggae, l’ska, el rock, l’electroswing o el dubstep amb essències de les tribus Sioux, Doctor Prats porta el mestissatge a un altre nivell.

 

ACTIVITAT GRATUÏTA

AFORAMENT LIMITAT-ENTRADES ANTICIPADES AL CASAL DE CULTURA O A VIVETIX.COM

 

 

20 SETEMBRE 2020

 

10:30h

ESGLÉSIA SANT CORNELI

MISSA DE SANT CORNELI

Homenatge a la Gent Gran de Collbató

 

12:00h

XIULA

Els quatre músics de Xiula ens hem proposat fer un viatge a dins el cos

humà, vivint aventures i experimentant emocions, i com no! apareixem a

la teva festa. I és aquí on esdevindrà el moment únic i irrepetible de

celebrar, ballar i compartir.

 

ACTIVITAT GRATUÏTA

AFORAMENT LIMITAT-ENTRADES ANTICIPADES AL CASAL DE CULTURA

 

 

19:00h

CASINET

IMPRO BARCELONA

Aquest comando està format avui per tres improvisadors d’èlit entrenats durament en la disciplina de l’humor.

Els nostres agents  no tenen guió, ni escenografia i tampoc vergonya. La seva única misisó és  fer riure a l’ espectador. A partir de les frases del públic crearan històries de terror, acció, amor…on la comèdia serà la protagonista. Comando Impro és un espectacle fresc i interactiu que promet una vetllada única i irrepetible.

 

ACTIVITAT GRATUÏTA

AFORAMENT LIMITAT-ENTRADES ANTICIPADES AL CASAL DE CULTURA

 

INFORMACIONS D’INTERÈS

 1. COLLBATÓ, PER UNES FESTES LLIURES D’AGRESSIONS SEXISTES I LGTBIFÒBIQUES

Des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament, s’impulsa la promoció d’unes festes lliures d’agressions masclistes. S’instal·larà una carpa de Punt Lila situada a la Pista Esportiva Martí Gil les nits de divendres 18 i dissabte 19 de setembre de 23:00h a 01h, amb una pancarta informativa, cartells amb frases disuassòries, xapes, adhesius i polseres. El Punt Lila és un punt d’informació i suport per a persones víctimes d’alguna agressió de caràcter masclista, sexista o LGTBIfòbica. Aquest espai, estarà dinamitzat per educadores especialitzades en perspectiva de gènere.

 1. INFORMACIÓ RESERVA ENTRADES
 • Tots els actes d’aquest programa ténen caràcter gratuït
 • Per garantir l’assistència als actes, caldrà retirar prèviament les entrades fins a esgotar els aforaments previstos. Ho podreu fer a:
  • Personalment al Casal de Cultura del dilluns 7 al divendres 10 setembre i del dilluns 14 al dijous 17 (10-14h i 16-20:30h)
  • Als concerts de Suu (divendres 18) i Doctor Prats (dissabte 19) també podeu aconseguir les entrades a mitjançant un enllaç a la plataforma Vivetix.com a partir del dia 7.
 • Es donaran un màxim de dues entrades per persona i acte, excepte en les activitats familiars adreçades a menors que es podran recollir entrades per a tots els fills/es
 • Demanem que si es recull una entrada hi hagui el compromís d’assistència ja que es guarda una cadira al recinte.