FESTA MAJOR DE COLLBATÓ – Del 13 al 16 de setembre

 

Activitats destacades

 

🗓 Divendres 13 de setembre

⏰ 20h Pregó de Festa Major amb l’humorista i actor Pep Plaza, a la plaça de l’Era (Casc Antic).

 

⏰ 22h Fel Faixedas “Bona nit ben parits!”, al Casinet (Casc Antic).
L’obra és un cant divertit i serè al cicle de la vida. Aquest és el propòsit que ens presenta el protagonista. Ell canta i toca, i entre cançó i cançó ens explica la seva particular manera de passar per aquest món. Donatiu 1€ (a taquilla) destinat a una ONG de cooperació.

⏰ 23.59h Oscar DJ, a la pista esportiva Martí Gil.

⏰ 02h La Banda Biruji, a la pista esportiva Martí Gil.
“El poble ha parlat i La Banda Biruji ha escoltat”. Amb Make Barraques Great Again Tour! han edificat un ambiciós concert amb un repertori bestial. D’Ebri Knight i La Raíz a Zoo, passant pels nostres clàssics com Obrint Pas, La Gossa Sorda o Dr Calypso, tot per anar a parar als mítics Bob Marley, Madness o Manu Chao. Bandes impossibles de reunir en un sol cartell, que La Banda Biruji recrea i t’interpreta en concert, donant-ho tot.

 

🗓 Dissabte 14 de setembre

⏰ 12h Circ Vermut: “Ni cap ni peus”, a les pistes esportives de Can Dalmases.
Dos personatges amb clau de circ i humor intentaran sortir-se’n dels entrebancs que ells mateixos es busquen amb accions quotidianes com pot ser seure en una cadira, penjar una jaqueta  o pintar un quadre.

⏰ 17.30h Cercavila popular, pel passeig Mansuet.
Acompanyeu als Gegants de Collbató, la Marta i en Mansuet, i els tabalers de la colla en la tradicional cercavila pels carrers del poble. No hi falteu a la festa! Gegants convidats: Colles geganteres d’Esparreguera i d’Olesa de Bonesvalls.

⏰ 18.30h Exhibició castellera, a la plaça de l’Era.
Arriben els castells a Collbató! Exhibició de les colles castellers d’Esparreguera, castellers de Mediona i Nois de la Torre.

⏰ 21.30h Seguici del pastor. Collbató es prepara per vèncer el Marmotot.
La festa, que tindrà lloc als carrers del nucli antic, serà una cercavila on els establiments col·laboradors oferiran un tast (tapa+beguda) a preus populars a aquells qui acompanyin el seguici, que estarà amenitzat amb música en directe d’una xaranga i altres sorpreses.

⏰ 23h Festa Jove: Montserrat Techno Party, a l’Àrea d’Esplai La Salut.
Festa amb música techno amb servei de barra. Un lloc idíl·lic per poder gaudir de la música i la natura als peus de Montserrat.

⏰ 23.59h Fundación Tony Manero presenta “Lugares Comunes”, a la pista esportiva Martí Gil.
La Fundación Tony Manero presenta un concert en format reduït, buscant la intimitat i la proximitat amb el públic, que a mesura que vagi avançant s’anirà fent més gran. Nou musics en escena i un concert ple de ritme, ball, humor, sensibilitat i bona música, feta amb molta anima i funk. Buscant la connexió, buscant l’emoció, buscant “Lugares Comunes”.

 

⏰ 01.30hDJ Miguelito Superstar, a la pista esportiva Martí Gil.
I la festa continua fins a la matinada!

 

 

🗓 Diumenge 15 de setembre

⏰ 11.30h Jocs infantils, a la plaça de l’Era – passatge Blancafort.
Rovell d’Ou ens preseta un espectacular circuit de jocs tradicionals gegants i l’espectacle infantil “Tabasco que Rasco” . Diversió assegurada per a tota la família!

⏰ 12.30h Vermut popular, Racó d’en Ponis.

⏰ Tarda Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. “Viatge a Buda”, al Casinet.
Un viatge a través del temps i les cançons a l’illa més gran i el far més alt… Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries evoquen els vells temps per recuperar el sentit de la festa i els valors regeneradors de la cultura popular. Ho fan amb un espectacle que combina la cançó tradicional amb el teatre popular i el cinema

.

 

⏰ 21.30h Correfoc, pels carrers del Casc Antic.
Festa Major de foc amb els Diables Salnitrats de Collbató. Us convidem a gaudir de l’espectacle de llums i colors pel centre del poble. Qui guanyarà la lluita?
Salnitrada. La lluita entre Collbató i el Marmotot.
PREGÀRIA (Plaça de l’Era): Aparició d’en Marmotot amb els seus diables Salnitrats per iniciar la crema del poble en plena oració del Pare Abat.
LA BÈSTIA (Racó d’en Ponis): Invocació d’un dels éssers més ferotges de les Coves del Salnitre.
LA LLUITA FINAL (Plaça de l’Era o rambla Mansuet): Una lluita on el poder diví i la força del poble s’uniran per poder vèncer en Marmotot.

 

 

🗓 Dilluns 16 de setembre

⏰ 12.30h La Festa de la Gent Gran. Matí Màgia: Joaquin Matas, màgia participativa, al Casinet.
Espectacle de màgia d’aprop amb objectes quotidians com un mocador o un bitllet que canvia de forma o color. Activitat dins la programació de la Gent Gran.

⏰ 14.30h Dinar homenatge a la Gent Gran de Collbató, al Restaurant EADA.
Preu: 28€. Les persones majors de 75 anys empadronades a Collbató estan convidades per l’Ajuntament.

⏰ De 16 a 19h Súper tobogan urbà, al passeig Mansuet.
50 metres de pura diversió amb piscina final. Música, aigua i diversió per acomiadar les festes!

⏰ 19h Havaneres: Roques Blaves, al Casinet.
Cantada d’havaneres amb el grup Roques Blaves. Rom Cremat per tots els assistents.

 

 

Punt Lila a la Festa Major de Collbató!

El Punt Lila és un espai d’informació, identificació, visibilització i actuació contra les violències masclistes que pateixen dones i persones del col·lectiu LGTBI en els espais d’oci. Amb un objectiu clar de prevenir les violències especialment entre la població més jove en ambients de festa on sovint són més normalitzades i invisibilitzades.

Podreu descarregar-vos el programa sencer a www.collbato.cat.