Festa Major Esparreguera 2020

Del 4 al 13 de juliol

Aquest any, a causa de la crisi sanitària, tindrem una Festa Major diferent on es garantiran totes les mesures de seguretat sanitària. Hi haurà activitats que es podran seguir en streaming, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament i xarxes socials de les entitats; activitats descentralitzades a tots els barris per a evitar aglomeracions de gent, i activitats en espais tancats amb aforament limitat.

Durant les cercaviles no es permetran aglomeracions i no estarà permès el seguiment de la rua. Pel bé de tots, des de l’Ajuntament demanem que en totes les activitats hi hagi una actitud responsable.

Les activitats que no aclareixen el lloc de realització es podran seguir pels canals de les diferents xarxes socials, com el de Youtube de l’Ajuntament (www.youtube.com/esparreguera) o el web festamajor.esparreguera.cat

 

De l’1 al 31 de juliol

6è Sopar solidari 2020

Organització: Entitats del Consell de Cooperació

Aquest any, a causa de la pandèmia i de la crisi econòmica, l’organització canvia, excepcionalment, el format de l’esdeveniment. Mantenint l’esperit del Sopar, s’ha decidit que siguin els restaurants els que serveixin un menú amb el tiquet de l’àpat solidari, de manera que s’eviti un sopar multitudinari i s’ajudi un dels sectors perjudicats, el de la restauració.

Cal comprar els tiquets de 18€ que es podran bescanviar, al llarg del mes de juliol, per menús de 13€ en qualsevol establiment participant. Els 5€ restants del tiquet aniran íntegrament a la bossa solidària d’enguany: Omplimlapica i Càritas. La venda de tiquets serà a la botiga Imagine (Plaça de l’Ajuntament, 6) i a la paradeta de la Plaça de la Pagesia, del 25 juny al 9 juliol, amb els següents horaris: dijous de 10 a 13 hores, divendres de 18 a 21 hores i dissabtes de 10 a 13 hores.

Establiments adherits: 7 Culleres, Deliciosus, El Raconet Ibèric, Gust de Gla, Cal Duran, Mamy’s food, El Campanar, Flor de Sal, Les Alzines, La Volta, Cal Sant, Com a casa, El Charro i El Tapeo.

 

Del 4 al 18 de juliol

Gimcana: “Passegem la festa”

Carrers de la vila

Organització: Ajuntament i La Fede

Us proposem un joc de pistes pensat per a totes les edats. Una ruta per diferents llocs de la vila com si d’una cursa d’orientació es tractés. En els diferents punts trobareu pistes i les coordenades que us portaran a descobrir els setze amagatalls. A cada punt hi trobareu una placa amb informació cultural i anècdotes de les diferents entitats de la Fede amb un codi. Si recolliu un total d’11 codis diferents podreu obtenir un obsequi.

 

Del 6 al 13 de juliol

Fem pinya al Castell!

Plaça de l’Ajuntament

Feu-vos una fotografia fent pinya amb els Castellers d’Esparreguera i etiqueteu-la a @collabordeus

 

Esquitxos Castellers

Botigues de la vila

Fragments de la història dels Castellers d’Esparreguera visibles a diferents indrets de la vila que els va veure néixer.

 

Què ha passat aquí?

Plaça de l’Ajuntament, plaça de Santa Eulàlia, plaça de la Pagesia, plaça del Centre, escola Mare de Déu de la Muntanya, institut El Cairat, Centre Dual, Cal Teodoro, Antic Escorxador i ermita de Santa Maria del Puig.

Ruta QR per la vila per a descobrir els llocs més emblemàtics de la història cultural dels Castellers d’Esparreguera.

Organització: Ajuntament i Castellers d’Esparreguera

 

Del 9 al 12 de juliol

Concurs d’aparadors, balcons i façanes. Organització: La Fede.

Concurs de versots de la Festa Major. Organització: Gitanes Montserratines.

Del 9 al 13 de juliol

La finestra de la Festa Major: exposició dels diferents elements de cultura popular i tradicional de la Festa Major d’Esparreguera. A l’Ajuntament i a les galeries. Organització: Ajuntament i La Fede.

Del 10 al 13 de juliol

“A la recerca dels espàrrecs”: quin desastre, algú s’ha endut els espàrrecs de l’escut del poble. Ens heu d’ajudar! Seguiu les pistes que els testimonis han deixat escampades pel poble i descobriu qui els ha robat. Des de les 10 a les 18:30 hores. Organització: Esplai La lluna. Trobareu més informació a l’Instagram de l’Esplai La Lluna @esplailallunaesp

Cercagallines confinat: estigueu atents aquests dies als vostres balcons, ja que les gallines són animals imprevisibles i no sabem on es poden amagar. Us demanem que així que n’identifiqueu la situació ho comuniqueu a l’autoritat pertinent. Organització: Ajuntament i Colla de Diables d’Esparreguera.

 

Dilluns 6

L’hora del conte: “Els jocs olímpics”, amb Mon Mas. A les 18 hores. Organització: Biblioteca.

Dimarts 7

Classe oberta de hip hop. A les 11 hores. Organització: Ajuntament i Escola de dansa Dance Machine.

Taller de cuina: Fem sushi amb la companyia Petit Complet. A les 18 hores. Taller per adults. Organització: Biblioteca.

Conte per adults: “La flor que palpita”, amb Yoshi Hioki. A les 19 hores. Organització: Biblioteca.

Dimecres 8

Classe oberta de zumba. A les 11 hores. Organització: Ajuntament i Zumbarama’s.

Taller de creació per a infants a partir de 4 anys: “Imant de nevera”, amb la companyia Petit Complet. A les 18 hores. Organització: Biblioteca i L’Ateneu.

 

Els directes del CECBLL: “El patrimoni històric i cultural de la Colònia Sedó. Entrevistes amb l’Eduard Rivas”. A les 17:30 hores, a la Colònia Sedó. Organització: Ajuntament, CECBLL i l’Associació per a la defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn. Es podrà seguir pels canals d’Instagram de l’Ajuntament i del CECBLL.

Cinema a la fresca: “Megalodón”. A les 22 i a les 24 hores, a la Plaça del Centre, amb entrada gratuïta. Organització: Ajuntament. Aforament limitat a 150 persones assegudes amb la distància de seguretat corresponent. L’entrada es farà per la plaça del Pitango i la sortida pel carrer de l’Hospital. Es podran aconseguir entrades dobles realitzant compres a les botigues d’Esparreguera Comerç.

Dijous 9

Classe oberta de hip hop family, per a totes les edats. A les 11 hores. Organització: Ajuntament i La Rock Dance Center.

Taller de cuina per a nens i nenes a partir de 7 anys: “Fem sushi dolç”, amb la companyia Petit Complet. A les 18 hores. Organització: Biblioteca i l’Ateneu.

Acte d’homenatge a les víctimes de la pandèmia de la Còvid-19. A les 19 hores, al Campanar de Santa Eulàlia. Organització: Ajuntament.

Repicada de campanes. A les 19:30 hores, al Campanar de Santa Eulàlia. Organització: Amics del Campanar d’Esparreguera.

Cinema a la fresca: “Yesterday”. A les 22 i a les 24 hores, a la Plaça del Centre, amb entrada gratuïta. Organització: Ajuntament. Aforament limitat a 150 persones assegudes amb la distància de seguretat corresponent. L’entrada es farà per la plaça del Pitango i la sortida pel carrer de l’Hospital. Es podran aconseguir entrades dobles realitzant compres a les botigues d’Esparreguera Comerç.

Divendres 10

Cercavila musical de Festa Major amb Sona Samba Es. A les 19 hores, als carrers dels barris del Castell i Centre Vila (sud). Organització: Ajuntament i Associació d’Artistes de Carrer d’Esparreguera.

Cercavila musical de Festa Major amb Batuco. A les 19 hores, als carrers del barris de Can Vinyals i Colònia Sedó. Organització: Ajuntament i Associació Juvenil Batuco.

Pregó de Festa Major amb la Sofía Bengoetxea, Ballada dels Gegants d’Esparreguera i Concert de la Banda de Música d’Esparreguera. A les 19:30 hores, al teatre La Passió, amb entrada gratuïta. Organització: Ajuntament, Geganters d’Esparreguera i Banda de Música d’Esparreguera. Aforament limitat a 199 persones assegudes amb la distància de seguretat corresponent. Reserves al WhatsApp 667 933 795.

“Entrevista de Carme Parras a l’alcalde Albert”: la Carme aborda els temes quotidians de la vila d’Esparreguera en una entrevista punyent i compromesa al nostre alcalde Albert, la vida del qual ha estat marcada per l’afer de les gallines d’en Llagasta. A les 22 hores, a càrrec de l’El galliner produccions. Organització: Ajuntament i Colla de Diables d’Esparreguera.

Monòleg de Festa Major, amb Elias Torres. A les 22:30 hores, a la Plaça Antoni Nin i Escudé. Organització: L’Ateneu.

Vídeo mapping musical Festa Major. De 22:30 a 2 hores, al Campanar de Santa Eulàlia. Organització: Ajuntament. Durada de 15 minuts i passis cada 30 minuts; últim passi a l’1:30.

Dissabte 11

Toc de matinades. A les 8 hores, amb inici al Campanar de Santa Eulàlia. Organització: Castellers d’Esparreguera i Amics del Campanar d’Esparreguera.

Musicamón amb la Xina: sessió de Taitxí. A les 10 hores, a la Plaça del Centre. Organització: Ajuntament.

Musicamón amb la Xina: sessió de cal·ligrafia xinesa. A les 11 hores. Organització: Ajuntament.

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 11 hores, als carrers del barri de Can Rial. Organització: Ajuntament.

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 12 hores, als carrers del barri del Mas d’en Gall. Organització: Ajuntament.

Vermut musical amb Ferran Palau, Jordi Matas i Paula García. A les 13 hores, al Patronat Parroquial. Organització: Ajuntament.

Pack Barraka Take Away. A partir de les 12 hores, a la Plaça de la Constitució. Organització: Barraka alternativa i Casal Popular Les Canyes. Dinar popular d’autogestió per emportar. Reserves al telèfon: 669 361 621.

Photocall amb els Gegants d’Esparreguera, el Guillem i l’Emma. A les 18 hores, a la Plaça del Centre. Organització: Ajuntament i Geganters d’Esparreguera.

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 19 hores, als carrers del barri de La Plana. Organització: Ajuntament.

Cercavila musical de Festa Major amb Sona Samba Es. A les 19 hores, als carrers dels barris de Can Comelles, les Tres Caravel·les i Centre Vila (nord). Organització: Ajuntament i Associació d’Artistes de Carrer d’Esparreguera.

Cercavila musical de Festa Major amb Batuco. A les 19 hores, als carrers del barri Font i de la Font del Vidal. Organització: Ajuntament i Associació Juvenil Batuco.

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 20 hores, als carrers del barri de Can Vinyals. Organització: Ajuntament.

Concert dels coros rocieros Santa Eulàlia i Nuevos comienzos d’Esparreguera. A les 20 hores, al Patronat Parroquial. Organització: Ajuntament.

“Els secrets del Txumerri”:a la falda de la muntanya de Montserrat, en un entorn que uneix paisatge, cultura i una profunda tradició espiritual, s’hi guarda un gran secret. Gràcies al treball artesanal i l’esforç d’una congregació de monjos devots del seu gran patró, podem gaudir de la beguda més característica d’Esparreguera, el Txumerri. A les 22 hores, a càrrec de l’El galliner produccions. Organització: Ajuntament i Colla de Diables d’Esparreguera.

Diumenge 12

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 11 hores, als carrers del barri de la Font del Vidal. Organització: Ajuntament.

Concert de la Missa Catalana del mestre Josep Borràs. A les 11 hores, a l’Església de Santa Eulàlia. Organització: Ajuntament, Cantaires d’Esparreguera i Col·lectiu Parròquia de Santa Eulàlia.

Repicada de campanes de Festa Major. A les 11:30 hores, al Campanar de Santa Eulàlia. Organització: Amics del Campanar d’Esparreguera.

Ofici solemne de Festa Major. A les 12 hores, a l’Església de Santa Eulàlia. Organització: Parròquia de Santa Eulàlia.

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 12 hores, als carrers del centre de la vila. Organització: Ajuntament.

“La Ramona, el tràiler”: la nova pel·lícula recrea la vida de La Ramona, una rabassaire que posseeix un misteriós talent i està destinada a convertir-se en la pastora del ramat. A les 12 hores, a càrrec de l’El galliner produccions. Organització: Ajuntament i Colla de Diables d’Esparreguera.

Cercavila musical de Festa Major amb Sona Samba Es. A les 19 hores, als carrers del barri Can Rial. Organització: Ajuntament i Associació d’Artistes de Carrer d’Esparreguera.

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 19 hores, als carrers del barri Font. Organització: Ajuntament.

Cercavila musical de Festa Major amb Batuco. A les 19 hores, als carrers dels barris de la Zona Esportiva, el Camp dels Canonges i l’Illa de vianants. Organització: Ajuntament i Associació Juvenil Batuco.

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 20 hores, als carrers del barri del Castell. Organització: Ajuntament.

“Ensierru” confinat: en Llagasta ha enviat els seus deixebles per tota la vila, ja en té prou! Sortiu al balcó o al vostre carrer, vestits d’”ensierru” a cantar l’himne que podreu escoltar en directe per Ràdio Esparreguera 89.4 i sentiu els trons que faran tornar les gallines al seu corral. A les 20:30 hores. Organització: Ajuntament i Colla de Diables d’Esparreguera.

Teatre de Festa Major amb “Teatre de càmera”. A les 22:30 i a les 23:30 hores al pati de Can Pasqual. Organització: Ajuntament i Tramateatre. Reserves al WhatsApp 667 933 795.

Concert amb Els The Papa’s & The Popos. A les 23 hores, al teatre La Passió. Organització: Ajuntament. Reserves al WhatsApp 667 933 795. També es podrà seguir a través de la pantalla que hi haurà a la plaça d’Antoni Nin i Escudé, organitzat per L’Ateneu.

Dilluns 13

Ext.gaze (instal·lació escènica). A les 9:30 i a les 20:30 hores, a la Plaça de Santa Eulàlia. Organització: Ajuntament i LALTRE col·lectiu.

Es proposa qüestionar el rol controlador exercit des dels balcons durant els darrers mesos mitjançant una intervenció física en l’espai públic que combina diversos llenguatges contemporanis. Es pot seguir a través de l’Instagram (@laltrecol.lectiu).

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 11 hores, als carrers de Can Sedó. Organització: Ajuntament.

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 12 hores, als carrers del barri de la Zona Esportiva i el Camp dels Canonges. Organització: Ajuntament.

Programa especial de Festa Major. Amb programació especial de la Festa Major i de la commemoració dels 40 anys de l’emissora. De 12 a 14 hores, per Ràdio Esparreguera (89.4 FM). Organització: Ràdio Esparreguera.

Lliurament de premis del Concurs d’aparadors, balcons i façanes i dels Versots de Festa Major. A les 12 hores, a Ràdio Esparreguera. Organització: La Fede i Gitanes Montserratines.

Cercavila musical de Festa Major amb Sona Samba Es. A les 19 hores, als carrers del barri del Mas d’en Gall. Organització: Ajuntament i Associació d’Artistes de Carrer d’Esparreguera.

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 19 hores, als carrers del barri de Can Comelles. Organització: Ajuntament.

Cercavila musical de Festa Major amb Batuco. A les 19 hores, als carrers del barri de La Plana. Organització: Ajuntament i Associació Juvenil Batuco.

Cercavila de Festa Major, amb la companyia Robert Gobern. A les 19 hores, als carrers del barri de les Tres Caravel·les. Organització: Ajuntament.

Castell de focs de cloenda de la Festa Major. A les 22:30 hores, al Campanar de Santa Eulàlia. Organització: Ajuntament.

Teatre de Festa Major amb “Teatre de càmera”. A les 23 i a les 24 hores, al pati de Can Pasqual. Organització: Ajuntament i Tramateatre. Reserves al WhatsApp 667 933 795.

 

Totes les activitats proposades en aquesta secció són enviades per les entitats i associacions organitzadores. La redacció de la Guia On anem no es fa responsable d’alteracions dels programes o de canvis d’última hora.