Gong a Collbató!

El Festival GONG reprèn la seva 15na. edició, que es va cancel·lar l’any passat per la pandèmia. Per complir les normes sanitàries i protegir el nostre públic, no celebrarem concerts dins les coves, enguany només se celebraran concerts a l’escenari de la terrassa, un espai obert, ventilat i ampli, amb una capacitat de fins a 170 persones.
Aquesta situació ens convida a proposar un programa adequat al format terrassa musical i els quatre concerts giren entorn a la música acústica, ambiental i atmosfèrica, cercant de crear un clima distès i agradable on passar una nit d’estiu al peu de la muntanya de Montserrat, dins el parc natural, mentre es degusta d’un bon àpat amb menjar ecològic de qualitat.

Gong és un festival de música de petit format que se celebra cada estiu en el marc incomparable de les Coves de Montserrat ubicades al municipi de Collbató, aprofitant la gran sala anomenada “La catedral” per les seves dimensions i que disposa d’una acústica excel·lent.

El festival també compta amb un segon escenari anomenat “La Terrassa del Gong” un espai obert, a peu de la muntanya, on es pot assistir al segon concert nocturn seient en alguna de les taules que permeten sopar o prendre alguna cosa durant el concert mentre es gaudeix de l’aire fresc d’una nit d’estiu amb unes vistes que arriben al mar.

Les propostes musicals del festival abracen les noves sonoritats, especialment instruments petits i de nova creació, les musiques del mon, la música espiritual i cantautors de proximitat.

Dissabte 27
El Festival començarà amb el concert del nostre artista resident, Ravid Goldschmidt qui ens reconectarà amb l’essència del Festival Gong amb un repertori interpretat amb col·lecció de HandPan amb diverses tonalitats i estils. Estarà acompanyat de la veu de Anthony Kmeid un cantant libanès resident a Barcelona. Un músic israelià amb una veu àrab com a testimoni que l’armonia entre els pobles és possible a traves de la música.
Després d’una pausa continuarem amb l’actuació de Gèls, un original duet de cordes format per un pare i un fill, dues generacions que es fusionen per crear un ambient ètnic i atmosfèric amb el so de Kamele N’Goni un instrument de corda africà fet amb una carabassa, juntament amb la guitarra i pedals d’efectes.

Diumenge 28
A les 21 hores presentarem al nostre gran amic i collbatoní Ferran Palau, qui s’ha consagrat ja com un dels cantautors catalans més importants de la actualitat. Ens presentarà el seu nou disc Parc, amb tot el seu univers minimalista i perfilat.

Per cloure el Festival tindrem la actuació de Elisa Mas una cantant d’Igualada que amb la seva veu càlida i melosa ens farà una passejada pel món del indie i del rock en el seu format més íntim.