GRISELDA SANAHUJA: “Treballant a Creu Roja tens l’oportunitat de poder acompanyar a les persones en moments de canvis importants”

Referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Llegeix més…

 

El moviment internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, nascut el 1863 a Suïssa, és la major xarxa d’assistència humanitària a tot el món. Al Montserratí existien diferents oficines locals de la institució humanitària que, l’any 2004, van decidir unir-se per formar l’assemblea comarcal del Baix Llobregat Nord. Parlem amb la nova referent tècnica de l’entitat, Griselda Sanahuja, que ens explica quina és la tasca de la Creu Roja al nostre territori.

 

Des de principis d’any ets la nova referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord.  Quina és la teva tasca en aquest nou càrrec?
La tasca del referent tècnic és poder gestionar l’assemblea de Creu Roja al Baix Llobregat Nord fent de fil conductor entre tots els agents vinculats a l’entitat. És a dir, des de la coordinació amb el president i l’equip tècnic, tenint present la gestió dels programes i projectes, fent passar per aquest engranatge els suggeriments i tota la tasca que realitzen els voluntaris. D’aquesta manera, amb el treball tranversal, podem aconseguir que entre tots siguem un sol equip i poguem arribar als objectius de l’entitat a nivell comarcal.

 

Ser membre de la Creu Roja és una feina o la implicació amb una entitat d’aquestes característiques va una mica més enllà?
Formar part de la Creu Roja és un orgull, és una entitat humanitària que té presència a tot el món, i jo tinc la sort de poder formar-ne part al meu territori. Saber-te de Creu Roja és alguna cosa més que “tenir una feina”, treballant a Creu Roja tens l’oportunitat de poder acompanyar a les persones ens moments de canvis importants.

 

Aquest mes col·laboreu en l’organització de la Cursa Solidària de 6h de Resistència Cargill, en la que es fa un recapte d’aliments a benefici de la vostra entitat. Quants quilos de menjar espereu recollir i a qui aniran destinats?
Doncs la idea és poder recollir el màxim d’aliments, l’any passat vàrem arribar gairebé als 900 quilos i ens agradaria poder arribar a aquesta quantitat com a mínim. Els destinataris de tots els aliments que recollim són aquelles famílies, de la zona del Baix Llobregat Nord, que estan vivint una situació de vulnerabilitat.

 

A nivell territorial,  quin és el perfil de l’usuari dels vostres programes o serveis? Atenem a totes aquelles persones i/o famílies que tenen necessitats que nosaltres podem ajudar a cobrir. Aquest és el perfil al que ens interessa poder arribar a través dels nostres programes i projectes.

 

Teniu presència o feu activitats a tots els municipis del Baix Llobregat Nord?
Al llarg de l’any tenim presència a tots els municipis, ja sigui a través dels Bancs d’Aliments, la participació en diferents activitats o duent a termes xerrades o tallers formatius. Per nosaltres és molt important poder estar a tota la nostra zona d’actuació.

 

Quins projectes porteu a terme a nivell local?
És difícil parlar dels projectes a nivell local, ja que en cada població duem a terme uns o altres projectes en funció dels recursos i necessitats de cada municipi. La Creu Roja, s’adapta a cada realitat per poder sumar esforços i treballar de manera conjunta amb les altres entitats.

 

Quants socis teniu actualment al Baix Llobregat Nord? I amb quants voluntaris compta l’entitat?
Actualment tenim 2.671 socis i 163 voluntaris.

 

Què ha de fer la gent que es vulgui fer sòcia o col·laborar amb vosaltres?
Les persones que vulguin col·laborar amb nosaltres es poden apropar a l’oficina que tenim a Martorell al c/Sant Llorenç d’Hortons 5, o bé ens poden trucar per telèfon al 937750550 i preguntar-nos de quina manera poden col·laborar amb nosaltres. Hem de tenir present que les aportacions econòmiques es queden en el nostre territori per poder desenvolupar diferents programes i projectes de la Creu Roja al Baix Llobregat Nord.

 

Un altra forma de col·laborar amb vosaltres és participant en el Sorteig d’Or de la Creu Roja, que es farà el mes de juliol. Com i on es poden comprar les butlletes? Al llarg de tots aquests mesos ens podeu trobar a diferents punts de venda al carrer dels municipis del nostre entorn; uns dels punts més comú i habitual són les Fires de Primavera o Mostres d’Entitats de totes les poblacions del Baix Llobregat Nord.  També podeu passar per l’oficina que tenim a Martorell o ens podeu fer arribar la demanda a través de les xarxes socials o bé per telèfon.

 

Xarxes socials:

Twitter Creu Roja Baix Llobregat Nord

Facebook Creu Roja Baix Llobregat Nord