GRUP ESCÈNIC ILLETS D’ABRERA: “Hem representat 20 obres des de la nostra creació”

Grup Escènic Illets d’Abrera

Llegeix més…

 

El Grup Escènic Illets d’Abrera va néixer el 1999 de la mà d’un grup de veïns i veïnes de Les Carpes que amb la seva constància i passió s’han fet un nom entre els grups de teatre amateur de la comarca. El proper dissabte 2 de juny els podreu veure a Collbató amb la seva darrera obra, “Calor, alma y pasión”. Parlem amb ells perquè ens expliquin que representa formar part d’aquesta “gran família del teatre”.

 

Fa gairebé 20 anys que actueu sobre els escenaris. Com va néixer el vostre grup?

Érem un grup d’amics i amigues que vivíem a Les Carpes i un dia vam decidir crear un grup de teatre per fomentar el casal social de la urbanització. Sense cap tipus d’experiència, vam aconseguir tirar endavant una obra amb esforç, il·lusió i constància.
A partir d’aquí, vam decidir continuar endavant i demanar ajuda a qui actualment és la nostra directora per convertir aquesta il·lusió en alguna cosa més professional i poder arribar a on estem ara, que formem part de la Mostra de Teatre Amateur del Baix Llobregat.

 

I d’on ve el nom, per què Illets?

Els i les integrants del grup ens consideràvem com una illa, perquè Les Carpes està a l’altra banda del riu, als afores del nucli urbà. Jugant amb aquest paral·lelisme d’aigua i terra va sortir el nom d’Illets de Les Carpes, que molt més tard i amb la incorporació d’altres integrants es va modificar a Grup Escènic Illets d’Abrera.

 

Al principi la vostra activitat se centrava només a Abrera, però a partir del 2002 vau començar a fer actuacions fora del vostre municipi. Què us va portar a conèixer nous escenaris?

Cada vegada que acabàvem una actuació la nostra emoció i la que veiem reflectida en el públic d’Abrera ens portava a pensar que volíem que altres municipis gaudissin del nostre espectacle. Això sumat a la motivació de grup, les ganes d’enriquir-nos com a actors i actrius i viure noves experiències. Així vam començar a enviar la nostra obra a concursos i a posar-nos en contacte amb altres grups de teatre per fer intercanvis.

 

Quanta gent formeu part del grup escènic?

Actualment som 29 persones de diferents edats, fet que ens enriqueix molt com a grup. A part de ser amics, ens considerem també una gran família, la família del teatre.

 

Quantes obres heu representat des de la vostra creació? Amb quina us vau estrenar?

Hem representat 20 obres des de la nostra creació. Ens vam estrenar amb “Los Sainetes”, dels germans Álvarez Quintero.

 

Toqueu tot tipus de registres teatrals o n’hi ha algun que us caracteritzi?

Principalment comèdia, és el nostre punt fort. O més ben dit era, perquè després de l’èxit de “Calor, alma y pasión”, que és un drama on fem un recorregut per la vida de Federico García Lorca, hem descobert una nova faceta dels i les integrants del grup.

 

Creieu que està ben valorat el teatre amateur?

No, en general no, perquè no hi ha suficients ajudes, ni eines per poder tirar projectes endavant.

 

Què és per a vosaltres el teatre?

Una forma de vida, de desconnectar de la rutina del dia a dia. Un espai on compartir  aficions, adquirir coneixements culturals i, sobretot, passar una bona estona en bona companyia.

 

Xarxes socials:

Facebook Illets d’Abrera