Incendi controlat

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes expressa l’agraïment a totes les persones i col·lectius implicats en
resoldre l’emergència i atendre les persones afectades i a tothom que ha ofert el seu suport. “Em complau comunicar que finalment els Bombers han donat l’incendi per controlat i això vol dir que ja no hi ha zones actives”, ha anunciat ahir al vespre l’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, en relació al foc forestal que va començar dimarts a la zona de Valldaina i que ha arrasat unes 200 hectàrees segons dades provisionals. L’alcalde afegeix que, amb tot, els
efectius d’extinció encara treballaran uns dies més a la zona “per fer-ne el control, assegurar del tot el perímetre i poder-lo donar per extingit”.

La situació viscuda aquests dies ha estat de les més complexes a què s’ha hagut d’enfrontar Castellví en matèria de focs en molts anys. “Les 30 primeres hores de l’incendi des que es va declarar l’emergència han estat molt difícils i molt intenses”, relata Camino. El dia d’avui, un cop el foc ja es va donar ahir per estabilitzat, “ha estat més tranquil, però s’han seguit fent tasques de coordinació sobretot per donar suport a les famílies afectades d’una manera o altra
per l’incendi”. A partir d’ara, les feines de l’Ajuntament també se centraran “en la recuperació de tot el patrimoni forestal que hem perdut”. “Ja ens hem posat a treballar en aquesta línia”, ha dit l’alcalde.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes vol expressar el més sincer agraïment a totes les persones, institucions, cossos, negocis i col·lectius que han col·laborat i participat en la resolució d’aquesta emergència i en l’atenció a les persones afectades -Bombers, Mossos, Protecció Civil i voluntaris de Protecció Civil, ADF d’altres municipis que han acudit al foc, Guàrdia Municipal de Castellví i Policies Locals, Serveis Socials, brigada, Creu Roja, SEM, Guàrdia Civil, Diputació de Barcelona, les conselleries d’Interior i de Drets Socials, el ministeri de Transició Ecològica, comerços i restaurants, persones voluntàries de diferents àmbits, veïns i veïnes a títol individual, tot el personal municipal de l’Ajuntament de Castellví i regidors i regidores de la Corporació, i a tothom que els darrers dos dies s’ha posat a disposició i ha ofert el seu suport a Castellví-, així com agraeix als Ajuntaments de les localitats veïnes començant per Sant Andreu de la Barca, Martorell i Sant Esteve Sesrovires, i a tots els altres Consistoris i institucions el suport que han ofert en la gestió de l’emergència. Es demana disculpes per endavant si en aquest primer llistat d’agraïments manca algun col·lectiu intervinent en l’emergència.

Crida a la responsabilitat individual per prevenir els incendis

Castellví viu envoltat de bosc, que és el gran patrimoni del municipi, però per això també és una localitat amb al risc d’incendi. “Situacions com la que lamentablement hem viscut aquests dies es poden prevenir si tots plegats seguim les normes de prevenció d’incendis. És responsabilitat individual de tots i cadascú de nosaltres ser curosos i respectar aquestes mesures”, fa ressaltar l’alcalde, “per poder conservar l’entorn privilegiat en què vivim.