Itinerari de la Font Gran a la Font de l’Esquerrà

El punt d’inici de la ruta és a la Plaça de la Font Gran de Monistrol de Montserrat. Pugem pel carrer de la Font fins a la carretera de Montserrat, la travessem i prenem un camí ample en pujada direcció al Monestir de Montserrat. El camí puja entre marges de pedres grosses. Arribant a una petita carena deixem una casa a l’esquerra, pugem tot fent unes ziga-zagues i seguint les marques del GR fins a arribar a la pista del camí de les Aigües, on un indicador ens marca la direcció que hem de seguir cap al monestir de Montserrat.

Quan arribem a dalt la carena ens trobarem amb l’indicador del Camí dels Tres Quarts – Monestir de Montserrat (corriol que puja a la dreta) i del Camí de les Aigües – Monestir de Montserrat (camí ample que va recte). Seguim recte pel camí principal. Arribem al pla de Sant Bernat, on hi ha una senyera i un petit oratori dedicat a Sant Bernat de Menton. Podrem gaudir d’unes agradables vistes de la vall del Llobregat amb els cims de la muntanya de Montserrat a sobre nostre. Continuem pista enllà cap al sud. Cal estar molt atents per no deixar enrere un corriol que se’ns unirà per l’esquerra, que és el que haurem d’entomar com a camí de baixada en direcció l’ Aeri – Colònia Gomis. Aquest corriol presenta una major dificultat que la resta de l’itinerari, ja que es tracta d’un tram de fort pendent i de mal caminar per la presència de roques.

Aquest corriol va a parar a la carretera C-55, la travessem i girem a la dreta, seguint un corriol adaptat per evitar trepitjar l’asfalt. Quan trobem el pont de l’estació de l’ Aeri girem a l’esquerra i seguim recte fins l’aparcament.

Un cop arribem, cal resseguir la barana esquerra fins a donar arran de la paret amb un camí que baixa al riu. Seguint les indicacions del Parc Natural descendim per un corriol estret amb un cert pendent fins a una pista ampla, on girarem a la dreta i anirem seguint el camí paral·lel al riu Llobregat en direcció al nucli urbà de Monistrol. Arribem de seguida a la font de l’Esquerrà, on podem aturar-nos un moment a beure aigua i, tot seguit, continuem pel camí uns vint minuts més fins a trobar les primeres cases del nucli urbà. Cal estar atents a les indicacions que ens guiaran a una rampa que ens permetrà accedir al nucli urbà i enfilar cap a la plaça dels Països Catalans.

Un cop a dalt de la plaça girem a l’esquerra i seguim pel carrer Pla fins a arribar al Pont Gòtic. Travessem pel pont i creuem la carretera per un pas subterrani. Allà prenem a l’esquerra el carrer del Pont, que puja fins a la plaça del Bó-Bó. Des d’aquí, agafem el carrer de Sant Joan fins al final, on tombarem a la dreta per agafar el carrer de Sant Pere. El seguim a l’esquerra i sortim de nou a la Plaça de la Font Gran.

 

Fitxa tècnica

Dificultat                    Mitjana

Distància                    7,6 km

Durada                      2 hores

Indret de sortida Monistrol de Montserrat

 

 

Font: Patronat de la Muntanya

Tags: