Itinerari del Camí dels Degotalls

Fitxa tècnica

Dificultat                    Baixa

Distància                    1,6 km

Durada                      25 min

Indret de sortida         Monestir de Montserrat

El passeig dels Degotalls discorre a tocar de les parets que es desplomen des dels plans de la Trinitat, situats 200 m per sobre del camí.

A sota, amb el Pirineu al fons, la plana bull de vitalitat. La vegetació esponerosa, la llum nítida de l’obaga i la impressió de ser a mig aire en fan un indret ideal per al recolliment.

S’ha de seguir la carretera en direcció a Monistrol. Passat l’edifici del “Self service” hi ha un revolt pronunciat. Allà es prendrà el camí de l’esquerra que discorre paral·lel a la carretera, en direcció NO, fins a la raconada dels Degotalls (25 min), on cal girar i tornar.

El recorregut està ornamentat amb monuments a artistes i majòliques evocadores de diverses advocacions marianes.

En l’aspecte botànic destaquen alguns bells exemplars d’arbres, com l’alzina (Quercus ilex), el teix (Taxus baccata) o la blada (Hacer opalus).

El recorregut està ornamentat amb monuments a artistes de renom i majòliques evocadores de diverses advocacions marianes: esteles i medallons s’han anat posant al llarg del recorregut en memòria d’alguns homes il·lustres del nostre país, Mn. Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Emili Vendrell, Pep Ventura o Pompeu Fabra.

Anirem trobant també populars i belles majòliques que són una bona representació de les advocacions que el poble català ha donat a la mare de Déu.

El camí esdevé punt de sortida cap al camí de Santiago des del Monestir de Montserrat.