Itinerari del Camí Vell de l’Oliver

La caseta de fusta de Marganell (agrobotiga i punt d’informació del Parc Natural de Montserrat) és el punt de sortida del recorregut. Baixem per la carretera en direcció a Castellbell i el Vilar fins al pont de fusta que ens queda a la nostra dreta i, mentre el creuem, podem observar la rica vegetació de la riera de Marganell. Aquest pont fou construït en substitució de l’originari, arrossegat pels forts aiguats el juny de l’any 2000.

L’itinerari continua en direcció al Monestir de Montserrat amb indicacions cap a Ca l’Oliver i amb un pendent pronunciat. Trobarem un trencall a l’esquerra amb un petit indicador que ens dóna l’opció de pujar fins al turó de la Senyera i després retornar al mateix punt.

Continuem recte per la pista ampla.Seguidament trobarem una bifurcació on girarem a l’esquerra en direcció a Ca l’Oliver guiant-nos per l’indicador del parc. Aquí trobem dos pals de fusta instal·lats a terra per evitar el pas dels vehicles.

Caminant entre camps de cereals i observant a l’esquerra les barraques de vinya, arribarem a l’antic mas de Cal Viladiu.

Tot vorejant la masia, continuarem ascendint per una pista ampla i pavimentada fins a arribar a Ca l’Oliver.

Deixarem la casa a la nostra esquerra i seguirem fins a una forquilla de camins senyalitzada. Prendrem el camí del mig en direcció al Monestir.

En una darrera bifurcació deixarem el camí de l’esquerra amb una tanca i continuarem pel dret fins a trobar la carretera BP-1103; aquí el pendent comença a ser pronunciat, i gaudirem de l’impressionant relleu de la muntanya.

Hem arribat a la carretera de Montserrat, girarem a l’esquerra en direcció al Monestir i continuarem pel lateral de la carretera. Si ens ve de gust, ens podem aturar al Mirador de Ca l’Oliver per observar amb més detall i amb una altra perspectiva el recorregut realitzat, el pla de Bages i el relleu dels Pirineus al fons. Pocs metres després, trobarem una altra àrea de descans coneguda com la Plaça Catalunya. Aquí podem reprendre el camí de tornada a Marganell o bé continuar cap al Monestir pel GR-172, que s’agafa just davant d’aquesta àrea, a l’altre costat de la carretera.

 

Fitxa tècnica

Dificultat    mitjana

Distància    3,9 km

Durada      Aproximadament 1 h 30 min

Indret de sortida Marganell – Caseta de fusta de Marganell (agrobotiga i punt d’informació del Parc Natural de Montserrat)

 

Font: Patronat de la Muntanya