“Ja n’hi ha prou”

Clubs i entitats esportives de Sant Esteve s’han adherit a la campanya “Ja n’hi ha prou”, una iniciativa per protestar per les mesures que s’han pres sobre la pandèmia en l’àmbit de l’esport. Asseguren que aquestes decisions els estan castigant amb especial duresa. Per pal·liar aquesta situació, l’Ajuntament ofereix als clubs espais alternatius a l’aire lliure, entre d’altres solucions.

Les mesures contra la Còvid estan situant als clubs en una posició molt complicada. Un dels problemes és el del confinament municipal que impedeix que esportistes que viuen altres poblacions puguin venir a entrenar als clubs de Sant Esteve dels quals formen part. Aquest circumstància afecta fins i tots a aquells que viuen al sector d’Abrera de Ca n’Amat. La franja horària de vespre-nit eren quan entrenaven els equips sèniors. Ara a causa de toc de queda han hagut d’avançar les sessions, que s’han hagut de fer més curts per poder tornar a casa abans de les 22 hores. També la limitació de grups de 6 esportistes ha fet que en les sessions no hi poguessin estar tots els jugadors d’un mateix equip. No obstant això, aquest límit ha canviat fa només un dies i ara es permeten grups de més de sis esportistes si es tracta d’activitats esportives federades.

Un dels problemes més greus el tenen aquelles entitats esportives privades que han d’assumir el preu de lloguer i de manteniment d’un local. Han augmentat les baixes d’alumnes i, alhora, les ajudes econòmiques promeses no acaben d’arribar.

Davant aquest conjunt de problemes, les entitats esportives de Sant Esteve, com les d’altres poblacions, han fet varies protestes per fer sentir la seva veu, els dies 9 i 16 gener, davant el Pavelló Poliesportiu, i el 23 de gener davant l’edifici consistorial.