Jornades Culturals de Primavera

Les jornades culturals de primavera de Castellví de Rosanes han arrencat amb bona acollida de les diferents activitats programades durant el primer cap de setmana. Les iniciatives van posar-se en marxa dijous apassat a la tarda i van allargar-se fins diumenge al migdia, i l’agenda de propostes de primavera s’allargarà fins al mes de maig.

La primera de les activitats va ser l’elaboració del mural col·laboratiu titulat “El llibre del feminisme i diversitat de la ciutadania’. Veïns i veïnes des totes les edats, des d’infants fins a persones adultes, passant per joves, van aportar el seu dibuix, frase o reflexió al mural, que va estar exposat a la plaça tot el dia de Sant Jordi. La diada del 23 d’abril va ser el dia amb més propostes, amb la parada de llibres i roses a la plaça de l’alumnat de 6è, que va ser el centre d’activitat tota la jornada. L’escola també va viure una diada molt literària des de bon matí, i a la tarda a l’Ajuntament es van lliurar els premis del Concurs de cartells de la Festa Major 2021, adreçat a infants i joves de Castellví de Rosanes.

Dissabte les propostes van centrar-se a l’entorn dels llibres i es van aplegar a la tarda. Al pati del Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina es va fer una lectura col·lectiva en petit grup. Cadascuna de les persones participants va llegir un fragment d’una obra que l’ha marcat i a partir d’aquí es va generar un enriquidor debat sobre les diferents obres que es van posar en comú. Al nucli antic, i de la mà d’una iniciativa veïnal, es va fer una caminada literària pel bosc amb
lectura de diferents fragments d’obres d’autors i gèneres, entre elles un relat curt inèdit, Cruïlla de camins, a càrrec del castellvinenc Daniel Harris Torres, que el va llegir en persona. A la caminada van participar-hi una quarantena de persones de totes les edats.

El cap de setmana es va cloure amb l’espectacle familiar Circumloqui. Un petit circ de titelles esbojarrat i sobre rodes que ha estat premiat en diferents certàmens i que va fer riure les més de 80 persones que es van aplegar a la pista poliesportiva municipal. L’acte, previst inicialment a la plaça, es va traslladar de lloc per la inestabilitat del temps durant el matí d’ahir.

Les Jornades culturals de primavera seguiran aquest divendres al vespre amb la projecció del curtmetratge que va fer l’alumnat del taller de cinema organitzat per l’AEC La Trampolina per Setmana Santa. L’activitat tindrà lloc a les 20h a la pista poliesportiva i l’aforament és limitat.

L’exposició ‘La vida de l’aigua’ serà la darrera de les iniciatives previstes a les Jornades culturals de primavera. La mostra s’instal·larà el dia 12 de maig al Casal de la gent gran.

Tags: