Jornades de Patrimoni, però per Zoom

Demà dimecres 21 es realitzaran virtualment les 10es Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat. De vegades el patrimoni és vist com un factor de constrenyiment que dificulta la modernització de les ciutats o obliga a fer costoses operacions de microcirurgia urbana. Però el patrimoni també pot ser vist com un factor de projecció de futur de les ciutats i de sostenibilitat.

Les  10es Jornades del Patrimoni del Baix Llobregat es realitzaran el dimecres 21 d’octubre al matí mitjançant la plataforma online Zoom (les persones inscrites rebran l’enllaç per accedir-hi). El tècnic de Patrimoni cultural i Memòria històrica del nostre Ajuntament, Gerard Bidegain, participarà en les jornades per explicar la tasca de difusió cultural del patrimoni urbà d’Abrera que fem des de la regidoria, la xarxa de plafons informatius i els projectes divulgatius.

Les jornades volen reflexionar i donar a conèixer les eines de planificació territorial i de gestió que permeten fer viable el patrimoni com a element definidor de l’urbanisme i com a punt connexió entre el passat i el futur de les ciutats. Vist així, el patrimoni deixa de ser un llegat del passat per ser el llegat que activament traspassem a les generacions futures.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat organitza les 10es Jornades del Patrimoni conjuntament amb el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, l’Ajuntament de Castelldefels, la Biblioteca Ramon Fernández Jurado i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, AMB i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Tags: