Jugateca a Castellví

La Jugateca del Medi Ambient es va posar en marxa el passat diumenge 23 de gener, amb la construcció i instal·lació de vuit caixes-niu per a ocells. L‟activitat, que es va fer durant el matí al recinte del Casal de la gent gran, va comptar amb la participació de diverses famílies que van aprendre què és una caixa-niu, la van construir i després la van anar a col·locar perquè els ocells la puguin fer servir com a llar. Aquest proper diumenge es farà un segon taller de caixesniu d‟11 a 13h al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina.

La regidora de Medi Ambient, Amalia Sánchez Lemos, ha valorat positivament l‟arrencada del cicle de Jugateca del Medi Ambient, que s‟allargarà fins al mes de desembre. “Cada família participant va aprendre noves coses sobre els ocells i com viuen i va poder construir una caixa niu, que després es va instal·lar. Algunes caixes es van posar a la plaça del Roure, d‟altres al bosc i una darrera se la van endur a Miralles per instal·larla en aquest barri seguint les instruccions del tècnic que va impartir el taller”, assenyala.

Al febrer, plantes remeieres
El mes de febrer, els tallers de la Jugateca del Medi Ambient tractaran el tema de les plantes remeieres. Sota el títol „Pocions de bruixa. Plantes medicinals‟, es podran conèixer les que tenim en el nostre entorn i fer pocions –infusions- amb elles.


Els tallers de „Pocions de bruixa‟ del febrer també seran d‟11 a 13h. El diumenge 20 de febrer es farà al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina i el diumenge 27, al nucli antic (espai del Casal de la gent gran).

Tallers fins al desembre
La Jugateca del Medi Ambient és una sèrie de tallers adreçats a famílies amb diferents temàtiques ambientals pensats per aprendre i experimentar a través del joc amb la sostenibilitat ambiental com a fil conductor. Amb
aquestes activitats, les famílies podran descobrir l‟entorn que ens envolta, la seva flora i fauna, i aprendre d‟una manera divertida a respectar-los. De tallers se‟n faran dos d‟iguals cada mes –excepte juliol i agost; una de les
sessions serà sempre al nucli antic i l‟altra, a Can Sunyer i Valldaina. La programació complerta es pot consultar al web de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes.