La deixalleria obre els diumenges al matí

La deixalleria municipal amplia el seu horari d’obertura i prestarà també servei els diumenges de 10 del matí a 2 del migdia. Aquesta és una de les principals novetats que incorpora el nou contracte per a la gestió d’aquest servei municipal, que també contempla algunes actuacions de millora de l’equipament, com la reparació de la tanca perimetral, la instal·lació de tanques de seguretat entre els contenidors i el moll de descàrrega, la senyalització de tots els contenidors o l’adquisició de nous contenidors, caixes i cubetes. A més, es renovarà el servei de preparació per a la reutilització dels residus, s’implantarà un servei de recollida de piles a diferents punts del municipi i es realitzarà un inventari dels grans productors per tal de millorar la gestió dels residus comercials. El servei es prestarà a través de l’empresa Servitransfer, que ja gestionava el servei de deixalleria municipal i ha estat l’adjudicatària del nou contracte per un termini de tres anys i un import de 481.734 euros iva inclòs.

El regidor d’Espai Natural, Emmanuel Ortí, ha explicat que “amb l’anterior renovació de contracte del servei de deixalleria ja vam introduir una ampliació de l’horari de la deixalleria mòbil perquè prestés servei també els dissabtes i ara ampliem l’obertura de la deixalleria fixa donant servei els diumenges al matí amb l’objectiu de facilitar que la ciutadania pugui reciclar i complir així amb les taxes de reciclatge que ens marca la Unió Europea”. Així doncs, a partir d’aquest diumenge 21 de març la deixalleria fixa, ubicada al carrer Rebló número 14 del polígon de Can Comelles, obrirà tot els dies de la setmana, de dilluns a dissabte de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 7 del vespre i també els diumenges de 10 del matí a 2 del migdia. La deixalleria mòbil mantindrà el seu horari de servei, de dilluns a dissabte de 10 del matí a 2 del migdia.

D’altra banda, el servei de reutilització de residus, que va estar aturat durant els primers mesos de la pandèmia, millorarà la seva prestació amb un servei previ de preparació. A través d’aquest servei es podrà dur a terme la reutilització de roba i calçat, voluminosos, electrodomèstics, ampolles de cava i d’altres residus, es crearà un espai d’intercanvi, un espai de reparació i una zona d’exposició i s’informarà a les persones usuàries de les tones CO2 estalviades amb la reutilització. El nou contracte contempla també un seguit de millores en la deixalleria fixa a realitzar durant la primavera, com la reparació de la tanca perimetral i la instal·lació de tanques de seguretat entre els contenidors i el moll de descàrrega per evitar caigudes. També es col·locaran cartells informatius a l’entrada de l’equipament i es procedirà a senyalitzar tots els contenidors. Així mateix, es repintaran totes les caixes grans metàl·liques i s’adquiriran quatre cubetes de seguretat, dues caixes de 25m3 i un contenidor de 5m3.

El servei de deixalleria també incorpora altres millores com la implantació d’un servei de recollida de piles usades a través de la col·locació de punts de recollida en diversos espais del municipi, a banda de la pròpia recepció a les deixalleries. Així mateix, es faran accions encaminades a la millora de la gestió dels residus comercials, com l’elaboració d’un inventari dels grans productors del municipi amb la finalitat de controlar quin tipus de residus generen, quin destí hi donen i incentivar entre aquest col·lectiu l’ús de les deixalleries. També es faran xerrades a associacions de veïns i comerciants, visites informatives per a escoles, entitats i particulars i s’organitzaran tallers i campanyes de foment de la reutilització.