L’esport, servei essencial

El ple municipal d’aquesta setmana ha aprovat per unanimitat una moció impulsada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) que defensa l’esport com un servei essencial.  El text aprovat defineix l’activitat esportiva com un servei essencial amb incidència directa en la millora de la salut, en l’educació, en la formació i en la inclusió social.

La moció adverteix que la situació derivada de la propagació de la COVID-19, iniciada al març de 2020, ha estat i segueix tenint un impacte demolidor en el sector esportiu. També reconeix que els clubs han estat treballant per fer segura la pràctica esportiva mitjançant l’elaboració de protocols específics per a les diferents modalitats esportives i instal·lacions. El text conclou que “La realitat és que l’esport és segur”.

La moció finalitza mostrant el suport del consistori a  la proposta presentada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya per la qual es sol·licita al govern de la Generalitat de Catalunya que reconegui que l’esport és un servei essencial i en prevegi les mesures adients per a què com a tal es pugui seguir practicant al màxim possible.