Llum verda per a les càmeres

El passat divendres 16 d’octubre s’ha obert el procés de licitació pel subministrament de càmeres de videovigilància i la seva instal·lació en diversos punts d’accés al municipi amb l’objectiu de reforçar la seguretat ciutadana mitjançant la identificació de matrícules. Està previst que el sistema pugui entrar en funcionament a la primavera.

El projecte per a la implementació d’una xarxa de videovigilància al municipi preveu inicialment 9 punts de control d’accessos al municipi, ampliables en un futur, repartits entre nucli urbà i barris i entre els quals s’inclou també l’estació. En els darrers mesos la Policia Local ha estat treballant en els plecs de condicions i en un estudi tècnic que ha elaborat una empresa especialitzada.

El sistema de lectura de matrícules té aplicacions pràctiques molt diverses. D’una banda, la seguretat ciutadana amb el control de vehicles tant per robatoris amb força com per casos de violència domèstica, amb el control d’agressors amb ordres d’allunyament. De l’altra, s’utilitza en matèria de trànsit per infraccions per limitació d’alçada i tonatge, així com per atestats d’accidents. També pot aplicar-se en l’àmbit de la mobilitat per a la recollida de dades estadístiques de pas o velocitats mitjanes a les vies, per tal de valorar la implementació de mesures correctores.

Les empreses interessades tenen fins al 12 de novembre per presentar ofertes.