Martorell: per imitar

L’Ajuntament de Martorell va aprovar al Ple Municipal, per unanimitat, una nova línia de subvencions directes, urgents i amb caràcter excepcional, de 1.500 euros per als establiments locals. La nova injecció econòmica pretén pal·liar els efectes negatius que ha patit el comerç, essencial i no essencial, a causa de les restriccions horàries decretades per lluitar contra la COVID-19. Els titulars dels establiments locals podran demanar la subvenció fins el 30 de juny d’enguany.

Les cinc forces municipals van fer pinya al voltant d’aquesta nova línia d’ajuts, la quarta que es posa en marxa dins del Pla de reactivació econòmica i de protecció social de Martorell, aprovat al Ple el juliol de 2020. Per l’alcalde Xavier Fonollosa, és la mostra “d’un consistori unit dins les adversitats i en una situació tan inèdita com la pandèmia”. Fonollosa va agrair “la tasca dels treballadors públics, que han de muntar operatius especials per a fer que els diners arribin de manera ràpida als destinataris”.

La subvenció arribarà a 537 empreses -281 comerços essencials i 255 no essencials- que estiguin d’alta en el moment de la sol·licitud i que no tinguin deutes amb l’Ajuntament. Podran presentar la sol·licitud fins el 30 de juny i justificar-la abans del 31 de juliol. Aquest pas consistirà en “aportar factures que acreditin despeses per valor de 1.500 euros i presentar la declaració responsable de la persona beneficiària”, destacava la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas.

Els beneficiaris seran persones físiques i jurídiques titulars “de bars, restaurants, hotels, cafeteries, roba i complements, sabateries, joieries, floristeries, articles infantils, viatges i esdeveniments, venda única de productes de perruqueria i estètica, articles de la llar, fotografia i vídeo, tatuatges i pírcings, gimnasos i acadèmies de formació”.

Tags: